Ας ελπίσουμε ότι ο Βενιζέλος δεν θα γίνει Τσάμπερλεν και το μνημόνιο κουρελόχαρτο

Πόσες φορές …έχουμε σωθεί τη τελευταία διετία; Ποιος μπορεί να θυμηθεί πόσες και πόσοι μας έσωσαν; Δύσκολο θα πείτε κι έχετε δίκιο.

Η ψήφιση του νέου μνημονίου τεθηκε ως μία ακόμη επιχείρηση σωτηρίας της χώρας και το κείμενό του αποτελεί πλέον ντοκουμέντο.

Μπορεί ο βουλευτής του ΚΚΕ να το πέταξε στο πάτωμα της Βουλής,ωστόσο από σήμερα όσοι το υποστήριξαν με πάθος μπορούν να το επιδεικνύουν.

Τώρα βέβαια ,επειδή πάντα μας αρέσει η ιστορία,θυμηθήκαμε κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις,που ηγέτες έδειχναν με καμάρι “σωτήριες συμφωνίες” για το Έθνος,που δυστυχώς αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα “κουρελόχαρτα”. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι η πιο ενδεικτική μιας τέτοιας ιστορίας.

30 Σεπτεμβρίου του 1938 ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσάμπερλεν έχει επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και επιδεικνύει περήφανα τη συμφωνία που υπέγραψε στο Μόναχο με τον Χίτλερ και το Μουσολίνι.Συμφωνία “έντιμης ειρήνης”,όπως έλεγαν. Θα θυμάστε όλοι ότι ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος δεν άργησε να ξεσπάσει.

Ελπίζουμε ότι στη περίπτωσή μας δεν θα έρθει αυτό που φοβόμαστε.Μετά το μνημόνιο ,η χρεοκοπία.Και να μην γίνουν Παπαδήμος,Βενιζέλος κ.λ.π …Τσάμπερλεν.