Αποφάσισαν κυβέρνηση και εκλογές

Με μία ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ,ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά. Ευτυχώς το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πλούσιο και οι συντάκτες της ανακοίνωσης κατόρθωσαν να ικανοποιήσουν και τους δύο πολιτικούς Αρχηγούς.

•Ο κ.Παπανδρέου «δεν θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος». Δηλαδή παραιτείται.
•Η νέα κυβέρνηση αφού ρυθμιστεί το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε πόσο χρόνο δεν προσδιορίζεται.
•Έχουν συμφωνήσει και στο όνομα του νέου πρωθυπουργού ,δεν το ανακοίνωσαν.
•Το πρωί θα υπάρξει νέα επαφή των δυο αλλά και με τους προέδρους των κομμάτων που συμμετέχουν στη Βουλή για να καθοριστεί το κυβερνητικό σχήμα.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η συγκρότηση νέας κυβέρνησης, «με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου» αποφασίστηκε κατά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα απόψε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

   

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών».

   

Αύριο θα υπάρξει επικοινωνία των δύο αρχηγών προκειμένου να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας «Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.