Αγωνία βουλευτή Ν.Δ.: Κλείνει το ΚΕΤΧ; Καλεί Αβραμόπουλο σε διαβούλευση με φορείς της Πάτρας

Για όσους εξακολουθούν να τρέφουν κάποια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην ελληνική πραγματικότητα, παραθέτουμε την ερώτηση βουλευτή της Ν.Δ. για το ΚΕΤΧ.

Ο Μ. Μπεκίρης, βουλευτής Αχαΐας, κατέθεσε ερώτηση προς τον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημ. Αβραμόπουλο, εκφράζοντας την αγωνία του για πιθανές αλλαγές στη δομή του στρατού, ειδικά αυτές που αφορούν στην εκλογική του περιφέρεια.

«Η είδηση μεταφοράς από την Πάτρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων σε άλλη περιοχή και η υπόσχεση ότι θα παραμείνει μόνον το ΚΕΤΧ ήταν κεραυνός εν αιθρία για την κοινωνία της Πάτρας», αναφέρει ο βουλευτής. Ο ίδιος επικαλείται πρόσφατες διαβεβαιώσεις «κυβερνητικών παραγόντων, που δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μεταβολή στο στρατόπεδο και θα παραμείνει εν λειτουργία ως έχει».

Ο βουλευτής φαίνεται ότι έχει εκ των έσω πληροφόρηση, καθώς επικαλείται ότι «οι αποσπάσεις 70 οπλιτών του ΚΕΤΧ Πάτρας σε Σπάρτη και Ναύπλιο, που είχαν γίνει στις 24 Αυγούστου με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα, συνεχίζουν να υφίστανται και οι οπλίτες παραμένουν στα συγκεκριμένα κέντρα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τι ρωτάει τον υπουργό:

Ποιος ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο στρατόπεδο.
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο στρατιωτικός «Καλλικράτης» για τις μονάδες της περιοχής Αχαΐας.
Ποια τα κριτήρια εφαρμογής του σχεδίου.
Ποια επιτροπή επεξεργάζεται το θέμα.
Εάν έχουν συνυπολογίσει τις επιπτώσεις από την υποβάθμιση του στρατοπέδου.
Εάν έχει το υπουργείο προχωρήσει σε διαβούλευση με τη δημοτική αρχή της Πάτρας και του παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Εμείς τι να σχολιάσουμε; Εδώ και χρόνια, αυτές οι απόψεις και πιέσεις, βουλευτών και τοπικών παραγόντων, έχουν πάει την περίφημη αναδιοργάνωση του στρατού πολλά χρόνια πίσω. Για την ακρίβεια, ουδέποτε έγινε κάτι ουσιαστικό! Και κατά πώς φαίνεται συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Δομή των ΕΔ και η παραφιλολογία περί «Εθνικού Συμφέροντος».Νίκος Τόσκας

40.000.000 ευρώ υπολογίζεται το κέρδος από το κλείσιμο Κέντρων Νεοσυλλέκτων