Θεοφάνεια: Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Κάλυμνο και την Ψέριμο – ΦΩΤΟ

 Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ παρέστησαν στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Κάλυμνο και την Ψέριμο.

Την Ψέριμο επισκέφθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο, πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρωθυπουργό και την αποστολή υποδέχθηκαν οι περίπου δεκαπέντε κάτοικοι του νησιού, καθώς επίσης και οι στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο, με τους οποίους συνομίλησαν. Τελέστηκε επίσης ο αγιασμός των υδάτων, ενώ για τον σταυρό βούτηξαν δύο στελέχη των ειδικών δυνάμεων.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη της Καλύμνου δήλωσε «θέλω να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε να είμαι επίτιμος δημότης» . Ευχαρίστησε τους Καλύμνιους εκ μέρους όλων των Ελλήνων «όχι μόνο γιατί φυλάτε Θερμοπύλες αλλά γιατί δίνετε τη μάχη της μόρφωσης της προκοπής, δίνετε τη μάχη να κρατήσετε τον τόπο όρθιο, ξέρω πόσες ιδιαίτερες δυσκολίες συνεπάγεται η ζωή στο νησί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αν και αναγνωρίζεται η νησιωτικότητα ακόμα και από την ΕΕ δεν προβλέπονται μέτρα διευκόλυνσης. Τον Φεβρουάριο θα υπάρξουν τα πρώτα μέτρα ανακούφισης είπε ο πρωθυπουργός που αφορά στα καύσιμα και την επιδότηση εισιτηρίων.








Ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκονταν στην Κάλυμνο για τον αγιασμό των υδάτων, τρια σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής είχαν αναπτυχθεί από το πρωί στα τρια ακριτικά νησιά και επιδόθηκαν σε διαδοχικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Απέναντι από τα τουρκικά σκάφη βρίσκονταν συνεχώς μέσα του ελληνικού λιμενικού σώματος τα οποία συνεχώς και δια ασυρμάτου καλούσαν τα τουρκικά πλοία να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.