22.000 τόνοι άχρηστων πυρομαχικών στις αποθήκες του Στρατού.

22.000 τόνοι άχρηστων πυρομαχικών βρίσκονται στις αποθήκες του Στρατού,σύμφωνα με όσα είπε σε απαντησή του στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης!

“Στις Μονάδες πυρομαχικών του Σ.Ξ. υπάρχουν 22.000 τόνοι αποσυρόμενων – άχρηστων πυρομαχικών, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν προκύψει εξαιτίας της απόσυρσης των οπλικών συστημάτων με τα οποία βάλλονται και την απαγόρευση της διαδικασίας της μαζικής καταστροφής των πυρομαχικών, για περιβαλλοντικούς λόγους”,είπε ο ΥΕΘΑ ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας:

Οι συνθήκες φύλαξης και διατήρησης των αχρήστων – αποσυρομένων πυρομαχικών δε διαφέρουν από αυτές των κατάλληλων και εύχρηστων πυρομαχικών, καθώς εναποθηκεύονται σε ίδιου τύπου αποθήκες, οι οποίες πληρούν τους κανόνες ορθής εναποθήκευσης και επιθεωρούνται στα καθοριζόμενα χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με το ΤΕ 34-205 (Εναποθήκευση Πυρομαχικών).

Το ΓΕΣ προέβη στην διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού (2/2009) για τη μαζική καταστροφή των 22.000 τόνων αχρήστων – αποσυρομένων πυρομαχικών, τα αποτελέσματα του οποίου ματαιώθηκαν, μετά την αξιολόγηση των συμμετεχουσών εταιρειών”.