ΥΕΘΑ: Τι δήλωσε για τις εκλογές της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας

Ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εκλογές στην Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας, μετά από ερώτηση που του τέθηκε στην Βουλή, σχετικά με το ζήτημα.

«Σε κάθε περίπτωση, η γενική ευθύνη συντονισμού των εκλογικών δραστηριοτήτων, καθώς και η διεξαγωγή της ψηφοφορίας εντάσσεται στα καθήκοντα της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, η οποία συγκεντρώνει το εκλογικό υλικό των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων, εξετάζει σε δεύτερο βαθμό τυχόν ενστάσεις που υποβλήθηκαν, επικυρώνει και ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών και υποβάλει σχετικό πρακτικό». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Εκλογές της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)».

Παράλληλα υπενθύμισε τα εξής: «Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΑΑ, προβλέπει ότι η συγκρότηση και η έναρξη θητείας του νέου διοικητικού συμβουλίου της πραγματοποιείται κατόπιν υποβολής, από την ΕΑΑΑ, επίσημου πρακτικού, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση της εκλογικής διαδικασίας.

Περαιτέρω, αναφορικά με τους εκλογικούς καταλόγους, αυτοί αναρτώνται στα γραφεία της ΕΑΑΑ και των παραρτημάτων της από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, προκειμένου τυχόν λάθη ή παραλείψεις στους εκλογικούς καταλόγους να δύνανται, ως προβλέπεται, να διορθωθούν μέχρι και πέντε ημέρες πριν από την ημέρα διενέργειας των εκλογών, ενώ κωλύεται η άσκηση του δικαιώματος εκλέγειν σε όσα μέλη δεν περιέχονται στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την εκπνοή της ανωτέρω προθεσμίας». κατέληξε ο ΥΕΘΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου