«Χασούρα» και για τον ΑΟΟΑ! Τι καταγγέλει η ΠΟΕΣ

Σε “χλωρό κλαρί” δεν αφήνει όσους εμπλέκονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και μάλλον γι΄ αυτό την έχουν στο στόχαστρο. Με νέο έγγραφο ερώτημα, αυτή τη φορά προς την διοίκηση του ΑΟΟΑ, αποκαλύπτει ότι και αυτός ο οργανισμός άμεσα συνδεδεμένος με το προσωπικό των ΕΔ ,χάνει πολλά έσοδα στο …όνομα της οικονομίας!

Τι αναφέρει η ΠΟΕΣ σε έγγραφό της προς τον πρόεδρο του ΑΟΟΑ:

Αξιότιμε κε Πρόεδρε.

Σύμφωνα με το άρθρο πρώτο παράγραφο Ι υποπαράγραφο ΙΑ.3 με τίτλο: «ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» του σχετικού νόμου, ορίζεται ότι: «…. 2. Α. Από 1.1.2015 καταργούνται οι διατάξεις: …. κ. της περίπτωσης ε΄ του άρθρου 8 του α.ν. 1563/1650 (Α΄254), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2906/1954 (Α΄155) υπέρ του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος (ΑΟΟΑ) …..», δηλαδή οι διατάξεις που προέβλεπαν ότι περιέρχεται στον ΑΟΟΑ ως πόρος το ήμισυ του, υπέρ του Ταμείου Συντάξεως Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Ταμείου Προνοίας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας νομίμων κρατήσεων, ποσοστού επί της αξίας των εκτελουμένων πάσης φύσεως στρατιωτικών έργων του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.

Επειδή μέλη μας, τα οποία τυγχάνουν να είναι μέλη και του Οργανισμού το ΔΣ του οποίου προεδρεύετε, θέλοντας να κατανοήσουν πώς μπορεί με την περικοπή των όποιων εσόδων, όπως των ανωτέρω, αφενός ο Οργανισμός μας να καταστεί βιώσιμος και να αποδώσει αυτά για τα οποία ιδρύθηκε, παρά να απαξιωθεί τελείως και οριστικά να καταργηθεί, και αφετέρου να ικανοποιηθεί ο τίτλος της συγκεκριμένης διάταξης περί βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε:

– Εάν ρωτηθήκατε και συναινέσατε στην ανωτέρω περικοπή.

– Εάν έχετε υπολογίσει (με αναλογιστική μελέτη) το ποσό που χάνεται από τις ανωτέρω κρατήσεις υπέρ του Οργανισμού μας, σε καταφατική δε περίπτωση παρακαλούμε όπως μας χορηγήσετε αντίγραφο της εν λόγω μελέτης ή τυχόν έγγραφο υπολογισμού.