Βουλευτής της ΝΔ απαντά στον ΣΥΣΜΕΔ,για την ερώτηση περί περικοπών που όμως ψήφισε

Πολύ στραβά πήρε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης το έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ που είχε να κάνει με την ερώτηση 51 βουλευτών της ΝΔ για τις περικοπές στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Η οποία ερώτηση είχε να κάνει με τις περικοπές που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει με τα μνημόνια!!! Ψήφισαν και μετά …ρώτησαν γιατί γίνονται περικοπές και πως μπορούν να μην γίνουν τελικά!

Ο βουλευτής Δράμας πρώην ένστολος απάντησε με επιστολή του, στην οποία κάνει και υποδείξεις για το πως πρέπει οι στρατιωτικοί να ασκούν την κριτική τους σε τέτοια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά τους.

Όχι στην επιστολή δεν εξηγεί γιατί είχε ψηφίσει τα μέτρα.

Όλη η επιστολή:

“Έλαβα γνώση του περιεχομένου της υπ’ αριθμ. πρωτ. 22/2013 επιστολής σας, η οποία απευθύνεται προεχόντως προς εμέ που ανέλαβα την πολιτική πρωτοβουλία να απευθύνω μαζί με άλλους συναδέλφους κοινή ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό για τα θέματα των ενστόλων. Η ερώτηση αυτή μοναδικό σκοπό έχει να αναδείξει στην εκτελεστική εξουσία ακριβώς τον άδικο χαρακτήρα των περικοπών σε εν ενεργεία και συνταξιούχους ενστόλους και να αποτρέψει εγκαίρως τις επερχόμενες, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια ανάληψης πολιτικής δράσης για το ζήτημα αυτό.

Η προσπάθεια αυτή για το πάγωμα των περικοπών, γνωρίζοντας πολύ καλά τους αγώνες μου, γίνεται για τους λόγους ακριβώς που αναφέρω στην ερώτηση, γεγονός που μάλλον από την συμπεριφορά σας δεν επιθυμείτε για να έχει λόγο ύπαρξης εικάζω το σωματείο σας. Όλοι αγωνιούμε για τους ενστόλους, και πιο πολύ εγώ και οι συνάδελφοι που προερχόμαστε από τις τάξεις σας, έχοντας μια αυξημένη ευαισθητοποίηση στα θέματα αυτά.
Τα όσα αναφέρετε σε μικροπολιτικό τόνο δεν μπορώ να τα αντιληφθώ ειλικρινά. Να μην αναλάμβανα αυτήν την πρωτοβουλία; Να μην εξαντλήσω κάθε νόμιμο περιθώριο που δίνει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αλλάξει ένας τομέας της κυβερνητικής πολιτικής; Συμμερίζομαι την αγανάκτησή σας, πλην, όμως, δεν μπορώ να δικαιολογήσω και να αντιληφθώ την σκοπιμότητα του ύφους σας. Κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι δεκτή. Κριτική, όμως, που εξέρχεται των ορίων της ευπρέπειας και του δημοκρατικού διαλόγου θα κριθεί όχι από εμένα, αλλά από τους πολίτες. Η πολιτική δράση την οποία ανέλαβα απαιτεί την στήριξή σας και όχι την κριτική σας.
Έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος θα σας συμβούλευα να αποφύγετε την όποια κομματική ποδηγέτηση ώστε η όποια λειτουργία σας να είναι αποδεκτή από όλους”.