Τώρα ψάχνουν …τις παροχές των στρατιωτικών από το υπουργείο Οικονομικών!

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν και θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να έχει συντάξει έκθεση για τις “παροχές” που έχουν οι στρατιωτικοί, αν ευσταθούν αποδεικνύουν ένα μόνο πράγμα: Ότι ο έλεγχος έχει χαθεί πλήρως στην πλατεία Συντάγματος σ΄ ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Ποιες είναι …παροχές που κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να υπολογίσουν στο κόστος του προϋπολογισμού; Διαβάστε:
 
• Τα Στρατιωτικά Πρατήρια – Προμηθευτικούς Οργανισμούς-Λέσχες.
• Τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ)
• Τις Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
• Τα Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.
• Τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων που ισχύσει για αξιωματικούς από το βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω.

Δεν είναι βέβαιο αν πρέπει κάποιος να σχολιάσει σοβαρά …τον πίνακα των παροχών! Προφανώς οι “εγκέφαλοι” του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν όριο στην φαντασία. Τα όσα θεωρούν ως παροχές είναι αυτονόητα ακόμη και στον στρατό της Ζουαζιλάνδης!

Είναι σαφές ότι η απόφαση του ΣτΕ ,αλλά και αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους απόστρατους έχει προκαλέσει εκνευρισμό και αυτό έχει οδηγήσει σε μια σειρά άστοχων διαρροών που έχουν στόχο την δημιουργία αρντηικού κλίματος έναντι των στρατιωτικών.

Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτός ο εκνευρισμός αφού οι αποφάσεις ήταν περίπου αναμενόμενες. Συνεπώς καλό θα είναι όσοι έχουν την ευθύνη των όποιων οικονομικών μέτρων αντί να σπαταλούν χρόνο για να ανακαλύψουν τις παροχές των στρατιωτικών να βρουν τρόπους για να κάνουν οικονομία χωρίς να αγγίξουν άλλο το προσωπικό. Σ΄ αυτό μεγάλες ευθύνες φέρουν και κάποιοι από το ΥΠΕΘΑ , οι οποίοι πεισματικά αρνούνται να προτείνουν τα μέτρα εκείνα που δεν έχουν σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό και τα οποία θα εξοικονομούσαν σημαντικά ποσά για την λειτουργία των ΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Οι «πεφωτισμένοι» του νέου μισθολογίου στρατιωτικών! Ποιοι το επεξεργάζονται;

Ένα κράτος οπερέτα που το σώζουν οι «αντιπαραγωγικοί» στρατιωτικοί του