Έρχεται το «Top Gun 2″: Ο Τομ Κρουζ »εξουδετερώνει» UAV – UCAV!

Τα (αρχικά) σχέδια  δημιουργίας της 2ης συνέχειας της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας «Top Gun» αποκάλυψε ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ (Jerry Bruckheimer) σε δηλώσεις του στη Huffington Post με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου βιβλίου του.Αλλά και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Τομ Κρουζ  σε δηλώσεις του από τη Βρετανία, όπου βρέθηκε για την απονομή των βραβείων του Empire,  αναζωπύρωσε  για τα καλά τις φήμες για μια καινούργια, α λα  «Top Gun» ταινία.

«Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια, θα έχει πλάκα να το κάνουμε» δήλωσε ο Κρουζ από το Λονδίνο.«Πάντως το 2ο Top Gun είναι μια πραγματική πιθανότητα. Με τις ταινίες έτσι γίνεται, η καθεμιά βρίσκει το χρόνο της όταν είναι έτοιμες οι συνθήκες» συμπληρώνει.

Έτοιμοι για …go!

Ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ   πάντως αποκάλυψε ότι τα τελευταία 30 χρόνια έγιναν προσπάθειες τόσο από τον ίδιο όσο και τον Τομ Κρουζ και φαίνεται ότι πλέον  μπορεί να δοθεί το …go!
 
Ακόμα και από τον περασμένο Ιούνιο, ο παραγωγός  είχε φροντίσει να ενημερώσει ότι τα σχέδια για νέο «Top Gun» εξακολουθούν να ισχύουν, εφόσον ο Κρουζ διατηρείται «θερμός» και πρόθυμος να συμμετάσχει. «Συνεχίζουμε να θέλουμε να γυρίσουμε την ταινία με τον Τομ και η Paramount επίσης ενδιαφέρεται ακόμα για το πρότζεκτ… Όσο (ο Κρουζ) είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα, ευελπιστούμε ότι τελικά θα γίνει».

Ο πιλότος Τομ Κρουζ πάνω από τα  UAV και UCAV!

Η βασική ιδέα του «Top Gun 2» ανήκει στον αποθανόντα τo 2012 σκηνοθέτη της αρχικής ταινίας,τον Tony Scott.Μετά τον θάνατό του το θέμα μπήκε στο συρτάρι. Απ την άλλη οι πιλότοι πλέον θεωρούνται ξεπερασμένοι καθώς κυριαρχούν τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη ( UAV και UCAV).Aλλά φαίνεται πως στην ζωή και πολύ περισσότερο στον σινεμά όλα είναι δυνατά και όλα ανατρέπονται! Για να ζεστάνει το ενδιαφέρον  σε σχέση με την πλοκή  του νέου «Top Gun», ο παραγωγός δίνει μια γεύση για το πόσο σύγχρονοι θα είναι πλέον οι κανόνες του παιχνιδιού. «Το βασικό concept είναι ότι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας κινδυνεύουν να απαξιωθούν, καθώς υπάρχουν τα drones. Ο Κρουζ θα τους δείξει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και ότι οι άνθρωποι στο κόκπιτ είναι αναντικατάστατοι», είπε ο Μπρουκχάιμερ .

»Έβγαλε» πιλότους η ταινία…

Να σημειώσουμε εδώ ότι  ταινία του ’86 σηματοδότησε την ανάδειξη του Τομ Κρουζ σε χολιγουντιανό αστέρα πρώτου μεγέθους, κατέκτησε το παγκόσμιο box office ($353 εκατομμύρια εισπράξεις – σχεδόν τα διπλά αν υπολογίσουμε με σημερινά δεδομένα), ενώ το ρομάντζο του πιλότου με την εκπαιδεύτριά του (Κέλι ΜακΓκίλις) υπό τις μελωδίες του «Take My Breath Away»  των Berlin πέρασε στην ιστορία της εποχής. Και ίσως να συνέβαλε στο να μπουν στο πνεύμα της αεροπορικής ιδέας αρκετοί ( ή μήπως πάρα πολλοί;)νέοι και νέες…

Σύμφωνα πάντως με τον Μπρουκχάιμερ η παραγωγή της νέας ταινίας θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρία Paramount: «Η ιδέα αρχίζει να παίρνει σχήμα. Ο Τομ, ευτυχώς για εκείνον, είναι πολύ απασχολημένος, πρέπει να βρεθεί χρόνος για να κάνουμε προγραμματισμό, αλλά να υπολογιστεί κι ένας προυπολογισμός που η Paramount θα θεωρήσει λογικό για να προχωρήσουμε».

Γεύση από το TOP GUN που όλοι αγαπήσαμε: