Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο 2ο Συνέδριο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των σχετικών φορέων του Δημοσίου, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα απ’ όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των ριζικών αλλαγών που έχουν διαμορφωθεί στην εργασία και την κοινωνία, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως η ψηφιοποίηση, η νανοτεχνολογία, η βιοτεχνολογία και η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στο συνέδριο με δύο παρουσιάσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από τον Τμηματάρχη του Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας Αντισμήναρχο (ΜΑ) κ. Παναγιώτη Σωτηριάδη με θέμα: «Η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του θεσμού της Υγείας και Ασφάλειας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Η δεύτερη ήταν ηλεκτρονική παρουσίαση (e-poster) και αναφερόταν στην «Υλοποίηση ερευνών πεδίου μεγάλης κλίμακας στην υγεία και ασφάλεια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης 12 στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των φορέων Υγείας και Ασφάλειας και των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων.