Το 1/4 των στρατιωτικών θα λάβει το εφάπαξ επίδομα που προέρχεται από το πλεόνασμα και υπολογίζεται σε περίπου 500 ευρώ. Είναι βέβαιο ότι δεν ήταν αυτό που ανέμεναν οι στρατιωτικοί μετά από τόσες και τόσες πρωθυπουργικές και άλλες δηλώσεις περί “στήριξης ενστόλων”.
33.745 στρατιωτικοί ΕΠΟΠ και χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί θα πάρουν αυτά τα 500 ευρώ μια κι έξω. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους θα πρέπει να αναμένουν την τελική εξέλιξη της υπόθεσης με την απόφαση του ΣτΕ.
Όσοι στρατιωτικοί έχουν μισθό από 1500 ευρώ και πάνω είναι κατά την κυβέρνηση αν όχι …προνομιοούχοι πάντως σίγουρα …άνετοι! Για να μην “παραμυθιαζόμαστε” λοιπόν και βγάζουμε εύκολα και λανθασμένα συμπεράσματα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όσοι στρατιωτικοί έχουν ακαθάριστο μισθό 1500 ευρώ παίρνουν στα χέρια τους από 800 έως 900 ευρώ, αν δεν έχουν κάποια παράκράτηση σε περίπτωση που είχαν πάρει κάποιο δάνειο.
Είναι συνεπώς τουλάχιστον άδικο να εμφανίζονται αυτοί οι άνθρωποι ειδικά όσοι υπηρετούν σε ακριτικές και δύσκολες μονάδες ως μη έχοντες ανάγκη στήριξης.
Η υπόθεση της διανομής του πλεονάσματος φαίνεται ότι τελικά θα δυσαρεστήσει περισσότερους απ΄ αυτούς που θα ευχαριστήσει.
Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι η όλη μεθόδευση, ακόμη και η επιλογή της ημερομηνίας καταβολής του -9 Μαίου- δεν μπορεί να μην “συνδεθεί” με τις κάλπες που θα στηθούν για ευρωεκλογές και δημοτικές λίγες ημέρες αργότερα. Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι.
Τι σκέφτονται για τα …3/4
Η δυσαρέσκεια που έχει προκληθεί έχει γίνει αισθητή στους κυβερνητικούς κύκλους. Και βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να “αξιοποιηθεί” η απόφαση του ΣτΕ , η επίσημη ανακοίνωση της οποίας αναμένεται από μέρα σε μέρα. Υπάρχει λοιπόν η σκέψη να γίνει προσπάθεια ώστε η επιστροφή των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 να γίνει μέχρι τις 27 Απριλίου ,ημερομηνία που οι στρατιωτικοί θα δουν στους λογαριασμούς τους τον μισθό του Μαίου. Το ερώτημα είναι αν έχουν τα χρήματα και το πράσινο φως της τρόϊκας.
Διαβάστε ακόμη:
Πόσοι ένστολοι ,ποιοι,πότε και πως θα πάρουν από το πλεόνασμα – Τι λέει το Οικονομικών