OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Θρίλερ διαρκείας με το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών! Γιατί πάμε σε παράταση αγωνίας

14/08/2015 - 10:21
Share on FacebookShare on Twitter

Θρίλερ με το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών το οποίο τελικά όπως υποστηρίζει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα ρυθυμιστεί με νόμο . Αντιθέτως το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας φαίνεται ότι βρήκε λύση με τον καθορισμό ορίου αποχώρησης το 60ο έτος ηλικίας ή 40 συντάξιμα χρόνια.

Για τους στρατιωτικούς το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μπορούν να παραμένουν εν ενεργεία μέχρι τα 58 τους,κάτι που με βάση τις εκτιμήσεις για το που θα πάνε οι συντάξεις κάποιοι το θεωρούν ίσως και θετικό.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τα υπόλοιπα. Δηλαδή αν κάποιος θελήσει ο ίδιος να αποχωρήσει από το στράτευμα στα 55 χρόνια του ,για παράδειγμα, έχοντας ήδη συμπληρωμένα 40 χρόνια υπηρεσίας. Θα μπορεί να λαμβάνει τη σύνταξή του αμέσως ή θα πρέπει να αναμένει να φθάσει στα 58. Αυτό υποτίθεται θα ρυθμιστεί από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που θα κατατεθεί.

Το ερώτημα είναι γιατί να υπάρχει για άλλη μια φορά διαφορετική αντιμετώπιση ανάμεσα σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας.

Η κατάθεση της τροπολογίας από το υπουργείο Οικονομικών που προέβλεπε και 40 συντάξιμα και 58 χρόνια συμπληρωμένα για τους στρατιωτικούς προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν είχε ενημερωθεί. Όταν το έμαθε ,έθεσε βέτο στον Τσίπρα και είπε ότι δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν τέτοια τροπολογία. Ακολούθησαν αρκετές ώρες έντονων συζητήσεων και διαβουλεύσεων για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα που περιγράψαμε. Το οποίο είναι με απλά λόγια “παράταση” της αγωνίας για τους στρατιωτικούς, μέχρι να διαπιστωθεί τι θα λέει το νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο Καμμένος. Η καθιέρωση των 58 ετών πάντως ήταν πρόταση που του έγινε εδώ και αρκετό καιρό από το ΓΕΕΘΑ και ο Καμμένος την είδε θετικά θεωρώντας ότι μ΄ αυτό το τρόπο μπορεί να “προστατεύσει” όσους δεν θέλουν να φύγουν από το στράτευμα.

Τι λέει η ΝΔ.

Η ΝΔ,  παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή της όλης υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα  λένε τα τηλέφωνα βουλευτών της ΝΔ, , άναψαν από αγανακτισμένους «ένστολους» οι οποίοι διατράνωναν την απόλυτη αντίθεσή τους με την «ύπουλη» τροπολογία. Ο Πρόεδρος της ΝΔ  και στελέχη της  υποστήριξαν αρχικά  ότι η ΝΔ, δεν θα ψηφίσει την τροπολογία. Η  κυβέρνηση, η οποία ήδη δεχόνταν πιέσεις από τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο, με την βεβαιότητα πια ότι ούτε η ΝΔ θα ψήφιζε την συγκεκριμένη τροπολογία, υποχώρησε και βελτίωσε την συγκεκριμένη διάταξη, που θα ισχύει από 31-8-2015 και όχι από 1-1-2015. Βέβαια καθορίστηκε το 58ο έτος ως το έτος αποχώρησης των στελεχών από τις ΕΔ και το 60ο για τα ΣΑ, με την σχετική νομοθετική ρύθμιση να αναμένεται στο προσεχές μέλλον. Θέμα που αναμφίβολα αλλάζει πολλά και θέλει προετοιμασία και ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή του”. 

Tags: ΚΑΜΜΕΝΟΣΜΑΡΔΑΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Related Posts

MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42
βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert