Συνυπηρέτηση Ελληνίδας στρατιωτικού με Γερμανό αξιωματικό γίνεται; Κι όμως γίνεται

Συνυπηρέτηση στελέχους του ΠΝ με τον σύζυγό της που είναι ταξιτζής το έχουμε ακούσει και συμβαίνει. Συνυπηρέτηση στελέχους -γυναίκας του Στρατού Ξηράς με τον σύζυγό της στη Νάπολι της Ιταλίας ο οποίος είναι μεν στρατιωτικός αλλά…του Γερμανικού στρατού πως σας φαίνεται; Μπορεί να υπάρξει τέτοια…ελληνογερμανική συνυπηρέτηση η οποία ήδη έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και παρεξηγήσεις.

Απ΄ όσο γνωρίζουμε και απ΄ όσο μας διαβεβαιώνουν στρατιωτικοί που γνωρίζουν τα προβλεπόμενα για την συνυπηρέτηση , τέτοιου είδους συνυπηρέτηση δεν υπάρχει. Ακόμη όμως κι αν δέχτουμε ότι το ΓΕΣ στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των στελεχών του έκανε δεκτό το αίτημα -και δεν είναι κακό να εξυπηρετούνται τα στελέχη- όλα όσα ακολούθησαν προκαλούν ερωτήματα.

Τι έχει συμβεί. Με αφορμή κάποιο πρόβλημα που προκλήθηκε ο Γερμανός σύζυγος έκανε το αδιανόητο! Έστειλε επιστολή-αναφορά παραπόνων για πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ελληνίδα συζυγός του στην ελληνική αντιπροσωπεία στην Νάπολι!!!

Όπως ήταν λογικό οι Έλληνες αξιωματικοί δεν μπορούσαν να δεχτούν τέτοια κίνηση από αξιωματικό άλλης χώρας. Ενημερώθηκε το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ αλλά η υπόθεση πήρε πολύ χειρότερη τροπή. Ανώτατος Γερμανός αξιωματικός έστειλε ανάλογη επιστολή -σε φιλικό τόνο πάντως- προς τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά με “αίτημα” να τακτοποιηθεί το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί! Απίστευτο για έναν Γερμανό που ως γνωστόν μας ψέγουν διαρκώς για την νοοτροπία του “ρουσφετιού” που υποτίθεται μας χαρακτηρίζει.

Αν “τακτοποιήθηκε” το ζήτημα; Θα σας ενημερώσουμε μόλις ολοκληρωθούν οι …διαβουλεύσεις.

Όλα αυτά όταν το πρόβλημα της συνυπηρέτησης «καίει» πάρα πολλές στρατιωτικές οικογένειες που είναι χωρισμένες στα δυο και στα τρία.

Διαβάστε ακόμη:

Τι είπε για τις Ενώσεις Στρατιωτικών εφάπαξ συνυπηρέτηση ασφαλιστικό η Γεννηματά -ΒΙΝΤΕΟ



Συνυπηρέτηση στρατιωτικών – Το θέμα ξανά στην Βουλή