Συντριβή F-4: Η Κύπρος κάνει δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ στην Πολεμική Αεροπορία

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομίλησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ακόμα αναφέρθηκε στην πρόσφατη αεροπορική τραγωδία με το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-4 Phantom και τον θάνατο του χειριστή, ανακοινώνοντας δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε έμφαση στη στενή συνεργασία Λευκωσίας και Αθήνας για την αντιμετώπιση των κινδύνων, που πηγάζουν από τον τουρκικό αναθεωρητισμό. ενώ από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την πολύπλευρη συμβολή του Νίκου Αναστασιάδη, για την πρόοδο της Μεγαλονήσου, αλλά και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίτευξης μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γεωργία Σκιτζή, η συνάντηση και ο διάλογος των δυο ηγετών μπροστά στις κάμερες έγινε σε συγκινητικό κλίμα καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην Αθήνα για τελευταία φορά με την ιδιότητα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ελλάδα, λέγοντας ότι εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Θύμισε ότι τα δέκα χρόνια που ο Νίκος Αναστασιάδης βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας του βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλές κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισε από κοινού με τη χώρα μας και κατάφερε να προχωρήσει και να αναβαθμίσει τη χώρα του σε πολλά επίπεδα.

Με πληροφορίες από: Ertnews / Φωτογραφία Intime News