Συναγερμός στην 111 Πτέρυγα Μάχης: F-16 μετασταθμεύουν σε άλλα αεροδρόμια – Πλάνα από το πύρινο μέτωπο [vids]

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η 111 Πτέρυγα Μάχης, καθώς δόθηκε εντολή πριν από λίγη ώρα να μετασταθμεύσουν τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, που βρίσκονταν εκτός καταφυγίων και υποστέγων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Μάλιστα, όπως τόνισαν πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας για τα μέσα και το αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης, δόθηκε εντολή για επιλεκτική μεταστάθμευση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες εκρήξεις  σημειώθηκαν περίπου μετά τις 5:30 το απόγευμα σε αποθήκη πυρομαχικών που πήρε φωτιά, τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νέας Αγχιάλου και περίπου έξι χιλιόμετρα από την 111 Πτέρυγα Μάχης, από την οποία το προσωπικό της Πολεμικής Αερπορίας αποχώρησε.

Επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έκριναν ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ενώ μάλιστα έχει δοθεί εντολή για να εκκενωθούν οι αποθήκες πυρομαχικών μέσα στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνεμοι έχουν αλλάξει κατεύθυνση την τελευταία ώρα με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να απομακρυνθεί από την βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το προσωπικό παραμένει εκεί.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο:

 


Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News