OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σχέδιο νόμου δίνει απάντηση για το ηλικιακό όριο των 58 ετών για τις συντάξεις στρατιωτικών

11/10/2015 - 21:46
Share on FacebookShare on Twitter

Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δίνει μια οριστική απάντηση για το “ηλικιακό όριο” των 58 ετών για τους στρατιωτικούς και για το τι σημαίνει. “Εγκλωβισμό” όπως είχαν φοβηθεί κάποιοι ή “προστασία” από αποστρατείες;

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΠΟΕΣ:

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.00΄ αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του Υπουργείου Οικονομικών σχέδιο νόμου με τίτλο: «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ», στις διατάξεις του άρθρου 1 του οποίου, μεταξύ των άλλων, εμπεριέχονται παράγραφοι ως εξής: «6. Οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 1 του ν. 4336/2015 (Α΄94) καταργούνται από της ισχύος τους και από την ίδια ημερομηνία επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 3865/2010, όπως αυτές ίσχυαν πριν την αντικατάστασή τους. 7. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 20 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την Υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών,  αισθάνεται δικαιωμένη καθόσον, από την πρώτη στιγμή δημοσιεύσεως του ν.4336/2015, με σχετική ανακοίνωσή της και με αφορμή παραπλανητικές ερμηνείες τρομοκράτησης και φόβου από διάφορες πηγές που έτρεχαν να κόψουν το νήμα της ενημέρωσης, συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση.

Με τις ανωτέρω προτεινόμενες ρυθμίσεις καταργούνται ολοσχερώς οι διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 1 του ν.4336/2015 που διαφοροποίησαν τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις από τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, ειδικότερα δε οι δυσμενείς διατάξεις που θεσπίστηκαν τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2015, με τροπολογία και αφορούσαν μόνο τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, καθόσον ανέτρεχαν στον παρελθόντα χρόνο 20-7-2010 (ημερομηνία δημοσιεύσεως του ν.3865/2010) και όχι στην επομένη της δημοσιεύσεως του νόμου αυτού (ν.4336/2015, ήτοι τη 15-8-2015) όπως εκ πρώτης όψεως διαφαινόταν και κατά προσδοκία αναμενόταν.

Κατά συνέπεια το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει όπως ακριβώς ρυθμίστηκε με το άρθρο 4 του ν.3865/2010 χωρίς ουδεμία αλλαγή, ήτοι: «4. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν υπάγονται στις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 και μετά, δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ό) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας, στα οποία συνυπολογίζονται αθροιστικά: α. Ο χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, όπως αυτός προσδιορίζεται στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (π.δ. 169/2007), όπως ισχύει σήμερα. β. Ο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο μέχρι πέντε (5) έτη, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (π.δ. 169/2007), όπως ισχύει σήμερα. γ. Ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης που αναγνωρίζεται ως συντάξιμος σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 4 του νόμου αυτού».

Περαιτέρω, με το ανωτέρω σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, προτείνεται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μην υποχρεούνται σε αποχώρηση από την Υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους. Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι η εν λόγω διάταξη δεν αφορά σε συνταξιοδοτικά δικαιώματα και θα αναμένει τη σύνδεσή της με το κυοφορούμενο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών, σε κάθε δε περίπτωση θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όπου, όταν και με τον τρόπο που κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να είναι πάντα αναγκαίο να ανακοινώνονται εκ των προτέρων οι ενέργειές της και οι δράσεις της.

Η Ομοσπονδία εξακολουθεί να συνιστά ψυχραιμία, σύνεση και όχι βεβιασμένες κινήσεις πανικού, καλεί δε όλες και όλους τις/τους στρατιωτικούς να εμπιστεύονται, να παρακολουθούν και να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της και μόνο, ζητώντας τη συμβουλή της σε ό,τι τους απασχολεί.
 

Tags: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Related Posts

MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42
βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert