Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: Ορκίστηκαν οι 179 Ανθυπολοχαγοί της Τάξης του 2024, παρουσία ΠτΔ και ΥΦΕΘΑ [pics, vid]

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρέστη στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος», που διεξήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Ανθυπολοχαγούς.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, o Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Κωτσάκης και μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αποφοιτήσαν 179 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 156 από την Ελλάδα, 18 από την Κύπρο, 1 από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, 1 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Τυνησία.

Οι δηλώσεις ΥΦΕΘΑ

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους νέους Ανθυπολοχαγούς μας για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία. Αποτελούν τους σημερινούς και μελλοντικούς ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, τους εγγυητές της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας. Ήρθε η στιγμή να εκπληρώσουν με υπευθυνότητα, αφοσίωση και επαγγελματισμό την αποστολή τους, αναδεικνύοντας τις αρετές, τις ικανότητες και το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και επιχειρησιακής κατάρτισης του Έλληνα Αξιωματικού. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη και θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο».

Δείτε φωτογραφίες: