Stolen Cerberus: Τιμητική διέλευση αμερικανικών και ελληνικών C-130 πάνω από την Ακρόπολη

Δύο συμβολικές πτήσεις 4 αεροσκαφών C-130, τριών αμερικανικών και ενός ελληνικού, πάνω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα πραγματοποιηθούν σήμερα περί τις 11:15. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης «Stolen Cerberus» που πραγματοποιούν μονάδες των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων , όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Η εν λόγω Διμερής Συνεκπαίδευση «Stolen Cerberus» διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] και εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

H ανωτέρω δραστηριότητα συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον τομέα των Ειδικών Δυνάμεων.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News