Πάλι στο “ψυγείο” μπήκε η λύση για το ασφαλιστικό στρατιωτικών που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από 01-7-1990 έως 31-12-1992. Η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά αντάλλαξε έγγραφα με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, δόθηκαν εξηγήσεις και υποσχέσεις αλλά τίποτα δεν “έκλεισε”. Και τώρα ήρθαν οι εκλογές! Η διαφαινόμενη λύση μπήκε στο ψυγείο και είναι άγνωστο αν και πότε θα βγει. Πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Μαίου.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα και οι πολιτικές συνέπειες που θα έχει το βέβαιο είναι ότι αφού η λύση δεν “κλείδωσε” πριν από τις εκλογές θα πάει χρονικά πολύ πίσω.
Ποιο είναι το θέμα το έχουμε αναφέρει πολλές φορές . Τελευταία με αφορμή επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών προς την Φώφη Γεννηματά στην οποία ανέφερε:
“Ήδη πέρασαν τέσσερα χρόνια από τη θέσπιση και εφαρμογή του νόμου, που αύξησε τα όρια παραμονής των Ελλήνων στρατιωτικών στην ενεργό υπηρεσία, με προσπάθεια ομαλής χρονικής μετάβασης στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς για όλους τους «νέους» ασφαλισμένους στρατιωτικούς (αυτούς που κατετάγησαν από την 01-1-1993 και εντεύθεν), έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν μεγάλες χρονικές διαφορές στο δικαίωμα λήψης της σύνταξης μεταξύ των.
Μέχρι και τη θέσπιση του ανωτέρω νόμου τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κατετάγησαν έως και την 31-12-1992 (από 01-1-1984) αντιμετωπίζονταν ως «παλαιοί» ασφαλισμένοι.
Ωστόσο ο σχετικός νόμος δημιούργησε:
– Μια δυσμενή διακριτική μεταχείριση για τα στελέχη που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από 01-7-1990 έως 31-12-1992, αποκόπτοντάς τους και
διαχωρίζοντάς τους πλήρως από το κύριο σώμα της προμνησθείσας κατηγορίας των παλαιών ασφαλισμένων, προωθώντας τους μάλιστα βίαια στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς και
– Ένα χρονικό χάσμα 14 ετών (9 πραγματικά και 5 πλασματικά) με τους αμέσως προηγουμένους (καταταγέντες μέχρι την 31-6-1990)”.
Διαβάστε ακόμη:
Κρεματόριο ασφαλιστικών ταμείων η Τράπεζα της Ελλάδας – Η αλήθεια για το κούρεμα