Δένδιας: «Η φρεγάτα ΨΑΡΑ θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη» – Πλάνα από τον απόπλου [vids]

Στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για να μιλήσει στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και στο πλήρωμα της φρεγάτας «ΨΑΡΑ», η οποία πρόκειται να αποπλεύσει για να συμμετάσχει στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ειδικότερα, ο ΥΕΘΑ έγραψε σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στην πλατφόρμα «X» ότι βρέθηκε σήμερα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ και επισκέφτηκαν τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», η οποία αναλαμβάνει το έργο της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.

«Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «η φρεγάτα «ΨΑΡΑ Θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη, προς υπεράσπιση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών συμφερόντων και υπογραμμίζοντας τον διευρυμένο ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα. Ευχήθηκα στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ασφαλή επιστροφή. Ο Προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντα στην πλώρη τους».

Πλάνα από τον απόπλου

Όπως αποκάλυψε το OnAlert.gr, αποστολή της φρεγάτας είναι η συνοδεία εμπορικών πλοίων ευρωπαϊκών συμφερόντων, τα οποία θα κινούνται σε ομάδες στον Κόλπο του Άντεν από και προς τα Στενά Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Ωστόσο, η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» θα κινείται πλέον σε μεγαλύτερη απόσταση, από τα εμπορικά πλοία, σε σχέση με τον τρόπο που επιχειρούσε η «ΥΔΡΑ», ώστε να έχει μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης στην αντιμετώπιση των απειλών όπως UAV, βαλλιστικοί πύραυλοι αλλά και μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας, τα οποία χρησιμοποιούν ο Χούθι όλο και περισσότερο.

Φωτογραφία Twitter