Στεγαστικό – εκπαιδευτικό επίδομα: Πόσα λεφτά χάνουν οι στρατιωτικοί

Το ζήτημα του “στεγαστικού – εκπαιδευτικού” επιδόματος ντροπή που δίδεται στους στρατιωτικούς αναδείχθηκε από το Onalert και φαίνεται ότι προκαλεί αντιδράσεις.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο πρόεδρός της Ηλίας Νατσιούλας που διερεύνησαν το θέμα και έκαναν σχετική μελέτη, έχουν συνεργαστεί στενά και με νομικούς προκειμένου να βγάλουν κάποια άκρη σ΄ αυτόν τον παραλογισμό.

Στους πίνακες που ακολουθούν φαίνεται πόσα χρήματα χάνουν τα στελέχη και από τα αριθμητικά στοιχεία προκύπτει γιατί πολλοί στρατιωτικοί είπαν όχι στην περαιτέρω εκπαίδευσή τους. Το οικονομικό κόστος είναι απαγορευτικό αυτές τις εποχές.

Γιατί μιλάμε για παραλογισμό; Μα γιατί όπως προκύπτει η υπηρεσία καταβάλλει το επίδομα με βάση τον βασικό μισθό που έπαιρναν το 1986 συν …ΑΤΑ!!! Το γεγονός ότι οι βασικοί μισθοί έχουν αναπροσαρμοστεί φαίνεται ότι δεν απασχολεί την υπηρεσία.

Στον 1ο πίνακα φαίνεται τα επιπλέον ποσά ανά ημέρα που θα λάμβαναν τα στελέχη εάν η υπηρεσία τα υπολόγιζε με τους σημερινούς ΒΜ (Ν.4093/2012) και χωρίς την ΑΤΑ.

Στον δεύτερο πίνακα φαίνεται ότι οι βασικοί μισθοί από το 1997 ,που η ΑΤΑ καταργήθηκε είναι σημαντικά μεγαλύτεροι.

Διαβάστε ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλη την μελέτη

Διαβάστε ακόμη:

Επίδομα …στέγασης – ντροπή 0,96 λεπτά σε στρατιωτικούς!


Από 4500 έως 20000 ευρώ επιστροφή εφάπαξ για απόστρατους με την απόφαση του ΣτΕ!