ΠΟΜΕΝΣ: Συνάντηση με το γραφείο του ΥΕΘΑ για το όριο συνταξιοδότησης των ΕΠΟΠ

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) συναντήθηκε «με το Γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας» για το θέμα των ορίων συνταξιοδότησης των Επαγγελματιών Οπλιτών, με αφορμή δημοσιεύματα για «διετή παράταση ομηρίας» τους, καθώς «το νομοσχέδιο επίκειται να βγει στην δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες», όπως ανακοινώθηκε από την ΠΟΜΕΝΣ.

«Μας κατέστη σαφές – διαβεβαιώνοντας μας ότι τέτοια διάταξη δεν θα υφίσταται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο», λέει η Ομοσπονδία.

«Μια τέτοια εξέλιξη δικαιώνει απόλυτα την θέση της ΠΟΜΕΝΣ και την επιθυμία των χιλιάδων συναδέλφων μας ΕΠΟΠ, βάζοντας τέλος στην υπηρεσιακή τους ομηρία ανοίγοντας επί της ουσίας τον δρόμο προς αξιολόγηση του Γραφείου του Υπουργού, της πρότασης της ΠΟΜΕΝΣ, δηλαδή την κατάργηση των ηλικιακών ορίων, όπως στο πρόσφατο παρελθόν συνέβη με τους συναδέλφους μας Εθελοντές Μακράς Θητείας», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ.

Η ΠΟΜΕΝΣ χαιρέτισε «τόσο την πρωτοβουλία του κ.υπουργού για να μην υφίσταται καμία είδους ομηρία για τους συναδέλφους μας ΕΠΟΠ όσο και τα γρήγορα αντανακλαστικά του, ανοίγοντας τον δρόμο, για την καλύτερη δυνατή επίλυση ενός θέματος που αφορά δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας».

Παράλληλα, η ΠΟΜΕΝΣ γνωστοποίησε ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την ώρα δεν υπάρχει διαταξη για βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών προερχόμενων από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών τάξεων 96-97-98.

«Η ΠΟΜΕΝΣ δηλώνει την αισιοδοξία της, ότι κατόπιν των θεσμικών ενεργειών της και σε αγαστή συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του κ. ΥΕΘΑ και όχι μόνο, πρόθεση είναι το θέμα της δικαίωσης των τάξεων αυτών, να λυθεί κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων», αναφέρεται σχετικά».

Τέλος η ΠΟΜΕΝΣ αναφέρει ότι, «κατόπιν των θεσμικών ενεργειών της και σε αγαστή συνεργασία και με τους νομικούς συμβούλους του κ. ΥΕΘΑ, πρόθεση είναι να αξιολογηθεί άμεσα η πρόταση της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, με σκοπό να λαμβάνουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας».