Πολεμική Αεροπορία: Παρουσία ΥΦΕΘΑ η ορκωμοσία νεοσυλλέκτων Σμηνιτών στην 124 ΠΒΕ [pics]

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, στην Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων Σμηνιτών στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ).

Τον ΥΦΕΘΑ υποδέχθηκε ο Διοικητής 124 ΠΒΕ Σμήναρχος (Ι) Γρηγόριος Διόλατζης.

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Λαγός Γεώργιος, ο Βοηθός Επισκόπου κ. Θεόκλητος, ο Διοικητής ΔΑΥ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής ΔΑΕ υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Παπαχρήστου, ο Διοικητής ΔΙΚΕ υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων.

Ο χαιρετισμός του ΥΦΕΘΑ

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω σήµερα στις τάξεις των Ενόπλων ∆υνάµεων, τους νέους στρατευµένους της Δ΄ ΕΣΣΟ 2023 της Πολεµικής Αεροπορίας, που έδωσαν όρκο ή υπόσχεση πίστης και αφοσίωσης στην Πατρίδα. Η σηµερινή ορκωµοσία αποτελεί µια ξεχωριστή στιγµή, καθώς ολοκληρώσατε µε επιτυχία τη βασική σας εκπαίδευση και καλείστε να υπηρετήσετε µε πίστη και αφοσίωση τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Νέοι Σµηνίτες,

Κατά τη διάρκεια της θητεία σας, θα σας δοθεί η δυνατότητα, να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας προσφέροντας τις υπηρεσίες σας για την προάσπιση των εθνικών συµφερόντων, να συνεισφέρετε στο κοινωνικό σύνολο και επιπλέον να αποκτήσετε δεξιότητες οι οποίες θα σας βοηθήσουν στη µετέπειτα επαγγελματική σας πορεία.

Η θητεία αποτελεί για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μια Χώρα µε μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στους μήνες της θητείας σας είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες µε αισιοδοξία, χαμόγελο στην καθημερινότητα και θετική σκέψη. Να σας διακατέχει το πνεύμα του «μπορώ κι εγώ», καθώς και του νικητή. Οπλιστείτε µε υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου.

Να θυμάστε πάντα ότι, πρωταρχικό σας µέληµα πρέπει να είναι η ασφάλειά σας, τηρώντας πάντα τα προβλεπόµενα µέτρα ασφαλείας, όχι µόνο στους χώρους εργασίας αλλά και στην ιδιωτική σας ζωή. Σας διαβεβαιώνω ότι τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική Ηγεσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το επίπεδο της εκπαίδευσής σας να παραµείνει υψηλό και οι συνθήκες διαβίωσης να είναι τέτοιες, ώστε να µπορέσετε αναπόσπαστοι να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας.

Γονείς των στρατευµένων νέων,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας, ότι πολυτιμότερο έχετε και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για μας. Να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, που θα αφιερώσουν ένα σημαντικό µέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδας και µαζί µε εμάς, να τα στηρίζετε κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά µου συγχαρητήρια, στον Διοικητή και στο προσωπικό της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης, για το εξαιρετικό έργο το οποίο παρουσίασαν και το αποτέλεσμα το οποίο επέτυχαν. Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία θα είναι αρωγοί στη προσπάθειά σας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Σας εύχομαι καλή θητεία.»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: