Πολεμική Αεροπορία: Δωρεά ιατρικών συστημάτων στο 251 ΓΝΑ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [pics]

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ), τα εγκαίνια 5 ιατρικών συστημάτων, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής του 251ΓΝΑ, Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας και ο Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΙΣΝ, Πρέσβης ε.τ. Βασίλειος Κασκαρέλης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Άρης Αγγελής, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι του ΙΣΝ, οι Διευθυντές των  Διευθύνσεων Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικό του Νοσοκομείου.

Η εν λόγω δωρεά Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Πολεμική Αεροπορία περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων ιατρικών συστημάτων αιχμής, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως:

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γρηγοριάδης:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, προκειμένου να εκφράσω, εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας και του προσωπικού της, τις βαθύτατες ευχαριστίες μας προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη γενναιόδωρη δωρεά 5 ιατρικών συστημάτων προς το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η συμβολή του Ιδρύματος στην ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων του νοσοκομείου μας δεν αποτελεί απλώς μια δωρεά υλικού, αλλά μια ουσιαστική επένδυση στην υγεία και την ασφάλεια όλων εκείνων που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους, υπηρετώντας την Πατρίδα. Η ενίσχυση αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τόσο για το προσωπικό μας όσο και για τους πολίτες που προστρέχουν σε αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η Πολεμική Αεροπορία, όπως και οι υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, έχει ως πρωταρχικό της στόχο την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας. Όμως, δεν θα μπορούσαμε να εκπληρώσουμε αυτόν τον ύψιστο στόχο χωρίς τη διασφάλιση της υγείας των στελεχών μας. Ο νέος αυτός εξοπλισμός, που με τόσο σεβασμό και ευαισθησία προσφέρατε, ενισχύει ακριβώς αυτόν τον θεμέλιο λίθο: την ευημερία και την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού μας. Γιατί εμείς είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντοτε παρόντες κοντά στην Ελληνική κοινωνία, στον ουρανό και στη γη, στην ειρήνη και στον πόλεμο, σε κάθε πρόκληση ή απειλή, αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Ως Πολεμική Αεροπορία, η προσφορά μας στην πατρίδα και στο κοινωνικό σύνολο στηρίζεται στη χρήση και λειτουργία οπλικών συστημάτων και μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, τα οποία χειρίζεται και λειτουργεί το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η γνώση που φέρει το προσωπικό μας είναι το κλειδί της επιτυχίας μας και το ασφαλές μονοπάτι μας που οδηγεί στο να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ένας από τους τομείς της προσφοράς μας, που χρησιμοποιεί απόλυτη τεχνολογία αιχμής, είναι και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το οποίο τολμώ με περηφάνια να πω ότι πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις του ιατρικού και γενικότερα του υγειονομικού κλάδου.

Η αφομοίωση της τεχνολογίας στην ιατρική πρακτική αυτού του νοσοκομείου έχει φέρει επαναστατικές αλλαγές στη διάγνωση, τη θεραπεία, και τη συνολική διαχείριση και θεώρηση της υγείας. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει επηρεάσει κάθε ιατρική πράξη, καθιστώντας δυνατή την φροντίδα και την περίθαλψη των ασθενών με μεγαλύτερη ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και σύμφωνα με τις ιδιαίτερες και εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη και την ιστορική πορεία από τη Μαρία Κιουρί, μέχρι την επεμβατική ακτινολογία και τις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, βρισκόμαστε μπροστά σε μια συναρπαστική ιστορία επιστημονικής και ιατρικής προόδου, που έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση και θεραπεία ασθενειών. Απώτερος σκοπός και στόχος όλων μας : η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

 

Το «πάνω από όλα ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή» αποτελούν διαχρονικές αξίες που διαπερνούν κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι μια υπενθύμιση ότι, σε έναν κόσμο που συχνά κυριαρχείται από τεχνολογικές και οικονομικές δυνάμεις, ο άνθρωπος πρέπει να παραμένει στο κέντρο.

Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, δύναται να εξασφαλιστεί μια πιο δίκαιη, ανθρωπιστική και βιώσιμη κοινωνία, στην οποία όλοι μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Γιατί, τι νόημα έχουν όλα αν δεν προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή; Η διασφάλιση του δικαιώματος στη ζωή δεν είναι μόνο ζήτημα θεσμικής οργάνωσης και πολιτικών αποφάσεων, αλλά και προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας.