Ποιοι είπαν όχι στην κατάργηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

Μπορεί η κυβέρνηση να επιθυμεί την κατάργηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Και να έχει βρει “συμμάχους” κι εντός αυτής. Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία είπε ήδη ένα βροντερό όχι.

Πληθαίνουν οι φωνές ενίσχυσης της άποψης για αναβάθμιση του θεσμού της στρατιωτικής δικαιοσύνης και όχι της πλήρους κατάργησής της και ενσωμάτωσής της στην τακτική δικαιοσύνη.
 
Σε έκτακτη γενική συνέλευσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης αποφάσισε την αντίθεσή της στα όποια σχέδια θέλουν την ενσωμάτωσή της στην τακτική δικαιοσύνη και εντατικοποίηση των ενεργειών της για αναβάθμιση του θεσμικού της ρόλου προς όφελος της απονομής του δικαίου στους στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα, αποκρούοντας εξωγενείς παράγοντες που ευελπιστούν προς ίδιο προσωπικό όφελος το αντίθετο.
 
Ουδείς φαίνεται να πείθεται από τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν την κατάργηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. “Έχουμε μόνο τέσσερις ,πέντε υποθέσεις την ημέρα να δικάσουμε πλέον”, είναι ένα απο τα επιχειρήματα. Το οποίο βέβαια εύκολα καταρρίπτεται, αφού …αυτό είναι το φυσιολογικό κι όχι ότι συμβαίνει στην “πολιτική” Δικαιοσύνη. Όπου τα πινάκια είναι γεμάτα, αλλά πάλι τέσσερις,πέντε υποθέσεις δικάζουν.

Αναβάθμιση της στρατιωτικής δικαιοσύνης με αφομοίωσή της δεν μπορεί να υπάρξει. Και όσοι συναινούν σ΄ αυτή τη λογική αυτή τη περίοδο ειδικά δεν πρέπει να αγνοούν την προσπάθεια “χτυπήματος” που δέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στο όνομα της “οικονομίας” και των “περικοπών”.

Διαβάστε ακόμη:

«Μήπως πρέπει να καταργηθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη»; Άποψη απόστρατου