Πεζοναύτες θυμίζουν στον ΥΕΘΑ την υπόσχεση για τους νεκρούς συναδέλφους τους

Οι πεζοναύτες δεν αφήνουν κανέναν πίσω. Δεν ξεχνούν ποτέ τους νεκρούς τους. Είτε στον πόλεμο και στο πεδίο μάχης, είτε σε περίοδο ειρήνης. Και ο Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών το αποδεικνύει ακόμη μια φορά. Με μια επιστολή τους προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο του θυμίζουν την υπόσχεση που είχε δοθεί σε συγγενείς των τριών νεκρών πεζοναυτών που έχασαν τη ζωή τους , από την έκρηξη όλμου στο πεδίο βολής Μαγνησίας.

Ποια είναι η υπόσχεση; Διαβάστε την επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ονομάζομαι Ειρηναίος Νάζος και επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών. Επειδή, έχουμε επικοινωνήσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν και γνωρίζω την ευαισθησία σας σε θέματα Ενόπλων Δυνάμεων και, κυρίως των Ειδικών Δυνάμεων, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια «εκκρεμότητα» που άφησε η προηγούμενη Ηγεσία.

Πριν από κάποιους μήνες, είμαι σίγουρος πως θυμάστε, συνέβη εκείνο το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τη ζωή τριών Ελλήνων Πεζοναυτών λόγω έκρηξης όλμου στο πεδίο βολής στο Βόλο.

Η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εθνική Αμύνης είχε ανακοινώσει ότι θα παρασημοφορήσει τα τρία αδέρφια μας (Για την ακρίβεια θα τιμηθούν με το μετάλλιο εξόχου πράξεως) , κάτι το οποίο μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει.

Βλέποντας τη σημερινή σας κίνηση για την ηθική αμοιβή του ΕΠΟΠ, θεώρησα σωστό να σας υπενθυμίσω αυτή την εκκρεμότητα, αλλά επίσης, να σας ζητήσω να συμπεριλάβετε στην παρασημοφόρηση και τον νεκρό Πεζοναύτη ο οποίος και αυτός χάθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (οδηγώντας ένα ΤΟΜΠ) πριν φτάσουν στον Ωρωπό, για να επιβιβαστούν στα Αρματαγωγά. Μάλιστα κατά το ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε για τον άτυχο Πεζοναύτη στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, εγγράφηκε ως επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας ο Πατέρας του, παίρνοντας τη θέση του γιου του.

Επικοινωνούμε από δική μας πρωτοβουλία , σαν σύλλογος και χωρίς καμία παρότρυνση από κανένα οικείο των θυμάτων όπως επίσης και κανέναν φορέα για να σας παρακαλέσουμε να επιληφθήτε του θέματος και να τιμηθούν αυτά τα τέσσερα παλληκάρια.

Σας επισυνάπτω συνδέσμους με το ατύχημα και ελπίζω να έχουμε σύντομα νέα σας.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και παραμένω στη διάθεση διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,

Με εκτίμηση

Ε. Νάζος
Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών

Διαβάστε ακόμη:

Εκτός νατοϊκών ορίων ασφαλείας ο πυροσωλήνας που σκότωσε τους πεζοναύτες; Έγγραφο


Από το 1984 ο μοιραίος όλμος που σκότωσε τους πεζοναύτες – Τι είπε ο ΥΦΕΘΑ