Παρουσία ΥΦΕΘΑ στην κατάθεση στεφάνου του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Κορέας [pics]

Ο ΥΦΕΘΑ Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρέστη χτες, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, στην κατάθεση στεφάνου από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Duck-soo Han στην μνήμη των Βετεράνων του Πολέμου της Κορέας και στη συνέχεια παρακάθησε στο δείπνο που παρέθεσε ο Κορεάτης Πρωθυπουργός προς τιμήν αυτών.

Η κατάθεση στεφάνου πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των Ελλήνων Πεσόντων στον Πόλεμο της Κορέας το 1950, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου, βετεράνων του Πολέμου καθώς και μελών των οικογενειών τους.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια του δείπνου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πριν από 73 χρόνια, η χώρα μας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Ηνωμένων Εθνών, ύψωσε τη Σημαία της ανάμεσα στους 22 συμμάχους που έστειλαν στρατιωτικό προσωπικό, εναέριες και χερσαίες δυνάμεις στην Κορέα. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και ευαισθησίες σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών ζητημάτων είναι υψίστης σημασίας και μπορεί να χρησιμεύσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Υπάρχουν σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πράσινης ανάπτυξης, κυρίως των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων. Και οι δύο χώρες σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, την εθνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών ενώ καταδικάζουν κάθε μορφή ρεβιζιονισμού.

Οι δυνατότητες για αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας σε στρατηγικό επίπεδο είναι μεγάλες. Είναι εξίσου σημαντικό να ενισχυθεί ο διάλογος σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος σε σχέση με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο.

Υποστηρίζουμε τους βετεράνους του Πολέμου της Κορέας και τις οικογένειές τους. Θα διατηρήσουμε την ιστορική τους κληρονομιά, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας με πνεύμα θυσίας και ηρωισμού.» Τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ακρίβου Τσολάκη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αναφέροντας πως «Τιμούμε τον ηρωισμό, τη γενναιότητα και τη μνήμη του».