ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Η αισιοδοξία του πιλότου του F-16 και το …»ο Θεός μαζί μας» του Προέδρου!

Γίνεται παράδοση η ευχή του πιλότου που πετάει με το F-16 αεροπορικών επιδείξεων της ΠΑ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Μετά από το “ψηλά το κεφάλι” ,φέτος ο χειριστής κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας βεβαίως να “ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία”.

Στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, έγινε η καθιερωμένη επίδειξη από ένα F16 με εντυπωσιακούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της πόλης. Στο τέλος, τα λόγια του πιλότου συγκίνησαν…
«Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια πολλά Ελλάδα!» είπε, σκίζοντας του αιθέρες…
«Να είστε υπερήφανοι για την αποστολή σας! ο Θεός μαζί σας!» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,ο οποίος βέβαια έκλεισε τη δήλωσή του λίγο αργότερα στις κάμερες  με τη φράση “ο Θεός μαζί μας”,που δεν ξέρουμε αν “ακυρώνει” ή ενισχύει την προτροπή από αέρος.
 

Η δήλωση Παυλόπουλου

«Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων αποτελεί το παλλαϊκό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
«Πρωτίστως μας εμπνέει ως προς το ότι η Δημοκρατία, και η δίδυμη αδελφή της η Ελευθερία, συνθέτουν διαχρονικώς την συλλογική μας συνείδηση, της οποίας τα κύρια συστατικά είναι η Παιδεία και το Θάρρος.
»Μ’ αυτά τα ιστορικά μας εφόδια και με αρραγή ενότητα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους και ιδίως να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο, το Κράτος Δικαίου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά. Καλή δύναμη και ο Θεός μαζί μας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.