Παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό: «Λαμβάνουμε μέτρα για την μέριμνα του προσωπικού» απαντάει ο Δένδιας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απάντησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση από τον Βουλευτή Α’ Αθήνας, Αθανάσιο Χαλκιά του κόμματος «Σπαρτιάτες», αναφορικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πολεμικό Ναυτικό από τις αυξημένες παραιτήσεις τόσο σπουδαστών όσο και στελεχών.

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε λέγοντας ότι το επιστημονικό υπόβαθρο των στελεχών στο Πολεμικό Ναυτικό διασφαλίζεται τόσο από τα προγράμματα εκπαίδευσης των αντίστοιχων στρατιωτικών σχολών (ΣΝΔ, ΣΜΥΝ) όσο και με τη συμμετοχή των μετέπειτα αξιωματικών και υπαξιωματικών σε σταδιοδρομικές, επιχειρησιακές και τεχνικές εκπαιδεύσεις, ανάλογα με την ειδικότητα και τον βαθμό τους, ενώ παρέχονται δυνατότητες μεταπτυχιακής εκπαίδευσης σε πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού, βασισμένες στις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει λάβει μέτρα για τη μέριμνα του προσωπικού, όπως η βελτίωση των αποδοχών για το προσωπικό των πολεμικών πλοίων, η παροχή στέγης σύμφωνα με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του οικιστικού προγράμματος, διοικητικές διευκολύνσεις και ευεργετικά μέτρα για το προσωπικό που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα και οξέα προβλήματα, λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, εφαρμογή των σύγχρονων διεθνών προτύπων στις συνθήκες εργασίας και τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας κ.ά».

Τέλος, σημείωσε ότι: «Ως προς τη διαμόρφωση και εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν κάθε διαθέσιμη επιλογή και προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων. Σχετικά, τέλος, με τη στελέχωση των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, γνωρίζεται ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και εξελίσσονται κανονικά. Περαιτέρω στοιχεία επί των θεμάτων αυτών δεν είναι κοινοποιήσιμα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Φωτογραφία αρχείου ΓΕΝ