Ορκωμοσία για τους Νεοσύλλεκτους Οπλίτες της Γ’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΕΔ, παρουσία ΥΦΕΘΑ [pics]

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρευρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στην τελετή ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της Γ’ ΕΣΣΟ έτους 2024, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ». Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΕΔ Υποστράτηγος Ιωάννης Κορέλης και ο Διοικητής ΚΕΕΔ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, απευθυνόμενος προς τους Νεοσύλλεκτους Οπλίτες, τόνισε ότι η θητεία αποτελεί για όλους μεγάλη τιμή και υποχρέωση, υπογραμμίζοντας την αξία της προάσπισης της ελευθερίας, που συνιστά το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου. Παράλληλα, συνεχάρη τα στελέχη για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν, επισημαίνοντας ότι η Πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία θα είναι αρωγοί στη προσπάθεια για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Στο χαιρετισμό του, ο ΥΦΕΘΑ ανέφερε:

« Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω σήμερα, στις τάξεις των Ενόπλων ∆υνάµεων, τους νέους οπλίτες της Γ΄ ΕΣΣΟ 2024, που έδωσαν όρκο πίστης και αφοσίωσης στην Πατρίδα.

Αγαπητοί Νεοσύλλεκτοι Οπλίτες,

Η σημερινή ορκωμοσία αποτελεί µία ξεχωριστή στιγμή, καθώς ολοκληρώσατε µε επιτυχία τη βασική σας εκπαίδευση και καλείστε να υπηρετήσετε µε πίστη και αφοσίωση τις Ένοπλες Δυνάµεις, τον ένδοξο Στρατό μας, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Κατά τη διάρκεια της θητεία σας, θα σας δοθεί η δυνατότητα, να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας, προσφέροντας τις υπηρεσίες σας για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Nα συνεισφέρετε στο κοινωνικό σύνολο και, επιπλέον, να αποκτήσετε δεξιότητες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα επαγγελματική σας πορεία.

Η θητεία αποτελεί για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μια Χώρα µε μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στους μήνες της θητείας σας είναι αρκετές και, πρωτίστως, αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής και στις απαιτήσεις του. Πολύ περισσότερο δε, που πολλοί από εσάς θα ενταχθείτε στο επίλεκτο και ένδοξο Σώμα των Ειδικών Δυνάμεων και θα κληθείτε να στελεχώσετε τις πλέον απαιτητικές Μονάδες. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες µε αισιοδοξία, χαμόγελο στην καθημερινότητα και θετική σκέψη. Να σας διακατέχει το πνεύμα του «μπορώ κι εγώ», καθώς και του νικητή. Οπλιστείτε µε υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου.

Να θυμάστε επίσης ότι πάντα, πρωταρχικό σας µέληµα πρέπει να είναι η ασφάλειά σας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όχι µόνο στους χώρους εργασίας αλλά και στην ιδιωτική σας ζωή. Σας διαβεβαιώνω ότι τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική Ηγεσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το επίπεδο της εκπαίδευσής σας να παραμείνει υψηλό και οι συνθήκες διαβίωσης να είναι τέτοιες, ώστε να μπορέσετε, απερίσπαστοι, να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας.

Έπειτα, απευθυνόμενος στους γονείς των νέων στρατευμένων, ο ΥΦΕΘΑ είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στον θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας, ότι πολυτιμότερο έχετε και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για εμάς. Είστε υπερήφανοι για ότι έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα, τα παιδιά σας. Να είστε όμως υπερήφανοι και για το γεγονός, ότι συνειδητά επέλεξαν να αφιερώσουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδας. Είναι δε ιδιαίτερα συγκινητικό, ότι αυτά τα νέα παιδιά έχουν ιδανικά και αγαπούν την Πατρίδα. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια, όχι μόνο στα παιδιά σας, αλλά και σε εσάς για τους χαρακτήρες που διαπλάσατε. Και είναι απαραίτητη η στήριξή σας κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Σε αυτό το σημείο, απευθυνόμενος σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη σωματική, αλλά κυρίως την ψυχική προετοιμασία των νέων οπλιτών, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά µου συγχαρητήρια, για το εξαιρετικό έργο το οποίο παρουσίασαν και για το αποτέλεσμα το οποίο επέτυχαν. Σας διαβεβαιώνω ότι η πολιτική και η στρατιωτική Ηγεσία θα είναι αρωγοί στη προσπάθειά σας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Κλείνοντας, ορμώμενος από το έμβλημα των Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο αναγράφει «Ο Τολμών Νικά», θέλω να σας δηλώσω ότι όλοι μαζί, διατηρώντας τις παραδοσιακές διαχρονικές μας αξίες και ιδανικά και πράττοντας το καθήκον μας, με αταλάντευτη αποφασιστικότητα, σαν αυτή που διακρίνω στο βλέμμα σας, θα διαφυλάξουμε το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή θητεία», κατέληξε ο ΥΦΕΘΑ.