Οι Ειδικές Δυνάμεις στο Kavala Air Show 2014 – ΒΙΝΤΕΟ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι σήμερα και αύριο 20-21 Ιουνίου οι Ειδικές Δυνάμεις, κατόπιν πρόσκλησης, συμμετέχουν στην αεροπορική εκδήλωση με την επωνυμία «Kavala Air Show 2014» με τα εξής ιπτάμενα μέσα:

· Ένα επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64Α του ΣΞ

· Ένα αεροσκάφος DEMO F-16 και ένα ζεύγος αεροσκαφών Α-7 της ΠΑ

· Ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 του ΠΝ

Θα είναι η τέταρτη κατά σειρά διεθνή αεροπορική και ναυτική διοργάνωση «4th Kavala AirSea Show 2014», που πραγματοποιείται  στις 20,21 και 22 Ιουνίου στην παραλιακή ζώνη του λιμένα της Καβάλας και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα  μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δήμος Καβάλας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων, το Σωματείο Καφεζυθοπωλών και η Aircraft Owner Pilot Association (AOPA) Hellas.

Οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν με ιδιαίτερη ζέση τη διοργάνωση αυτή, γεγονός που τους καθιστά αρωγούς στη συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται. Μια προσπάθεια που επιθυμεί και επιβάλλεται να λειτουργεί με τα υψηλοτέρα κριτήρια οργάνωσης και ασφάλειας.

H διοργάνωση από τους πολίτες για τους πολίτες με σύνθημα «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» από το ξεκίνημα της το 2011 τολμά, πετυχαίνει και αναπτύσσεται. Η συνεχής επανάληψη και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάτω από το πλέον δυσχερές οικονομικό περιβάλλον ύφεσης δείχνει τις δυνατότητες της κοινωνίας μας στη βάση της ενότητας και της συνεργατικότητας.

Έτσι από το 2013 τα πράγματα πήραν άλλη δυναμική. Η εικόνα του ουρανού και της θάλασσας με συνδετικό κρίκο το ανάγλυφο της πόλης όρισε τη νέα ονομασία, «Kavala AirSea Show». Ακόλουθα και το νέο λογότυπο που αναπαριστά κάτω από την κυρίαρχη φιγούρα του αεροπλάνου την τομή του κάστρου, εμβληματικού συμβόλου της πόλης.

Η διοργάνωση έχει την Στρατηγική και Επιχειρησιακή Συνεργασία με τα Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ” Τελεί Υπο την Αιγίδα” του Υπουργείου Τουρισμού και είναι μέλος του European Air Show Council.

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες θεατές από την παραλιακή ζώνη και κάθε άλλο σημείο της αμφιθεατρικής μας πόλης, απολαμβάνουν δωρεάν το μοναδικό θέαμα. Με οργανωμένη εμπορική έκθεση, πάρκα, café/Bar και εστιατόρια και με πλήθος παράλληλων δράσεων  για κοινό κάθε ηλικίας, όλες τις ώρες του 24ώρου.

Σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς επιδιώκουν έτσι να εδραιώσουν έναν πρωτοποριακό διεθνή θεσμό στη νοτιανατολική Ευρώπη, ο οποίος θα μπορεί, πέραν της ανάπτυξης της αεροπορικής ιδέας και της ναυτικής μας παράδοσης, ν’ αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ PROMO ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

F 16 και Τ 6 πάνω από τη Καβάλα!Δείτε φωτογραφίες