Ο ΥΕΘΑ για την αποζημίωση νυχτερινής υπηρεσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Το ζήτημα είναι καθαρά δημοσιονομικό και στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), που έχει ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες για τη σύνταξη νεότερου σχεδίου ΚΥΑ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεσή των απαιτούμενων πιστώσεων (σσ για την καταβολή αποζημίωσης των στρατιωτικών για τη νυχτερινή απασχόληση τους).

Το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και διασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης εναπόκειται στη βούληση του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο συνεργαζόμαστε, καθώς έχει την αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων και ευθύνη εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε συνάρτηση και με το κόστος διαχείρισης των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ, με θέμα «Αποζημίωση νυχτερινής υπηρεσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ επανέλαβε ότι:

Εν κατακλείδι, συνάγεται ότι δεν υφίσταται θέμα νομοθετικής πρωτοβουλίας, αφού το ισχύον πλαίσιο αμοιβών αναγνωρίζει την ανάγκη αποζημίωσης των στρατιωτικών για τη νυχτερινή απασχόληση τους, κατέληξε ο ΥΕΘΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ