O βαθμός του Αντιπτεράρχου απονέμεται στον ήρωα πιλότο Επαμεινώνδα Κωστέα [pics, vid]

Σε βαρύ κλίμα πένθους τελέστηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τον ήρωα πεσόντα Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος θα παραλάβει μετά θάνατον τον βαθμό του Αντιπτεράρχου, έπειτα από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, στην τελετή απόδοσης τιμών στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η τελετή έγινε κατά την έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρέστησαν επίσης ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Α/ΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Δείτε σχετικά πλάνα: