Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ, με ερώτηση βουλευτών του, τις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας των στρατιωτικών μονάδων, πρόβλημα που αναδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, όταν στις 18 Μάρτη έχασε τη ζωή του ο στρατιώτης Λ. Ν. λόγω «κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας, πολυοργανικής ανεπάρκειας», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη.
Την Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη, Ν. Καραθανασόπουλος και Χρ. Κατσώτης, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.
Οπως επισημαίνουν, ο στρατιώτης ενώ ήταν ασθενής για πολλές μέρες και τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν με τη χορήγηση αντιπυρετικών φαρμάκων, παρέμενε για περίθαλψη σε κοινό θάλαμο του στρατοπέδου και όχι στο ιατρείο. Η αιτιολογία ήταν «πως δεν υπήρχαν ελεύθερες κλίνες και όπως φαίνεται χωρίς τις ενδεδειγμένες εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις». Ο στρατιώτης, αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε, στάλθηκε τελικά στις 13 Μάρτη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνας, χωρίς όμως ασθενοφόρο και συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά με το λεωφορείο και τη συνοδεία ενός ακόμα φαντάρου!
«Το ίδιο διάστημα, στην ίδια μονάδα και άλλοι στρατιώτες νόσησαν με παρόμοια συμπτώματα, ενώ τέσσερις χρειάστηκε τελικά να νοσηλευτούν στο 401 ΓΣΝ Αθήνας».
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «αναδεικνύονται οι σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας των στρατιωτικών μονάδων, στη στελέχωση και στον εξοπλισμό τους, προκειμένου να εξασφαλίζονται πλήρεις, έγκαιρες και αποτελεσματικές υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας των στρατιωτών και των αξιωματικών».
Επισημαίνουν ότι οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής είναι μεγάλες, όσο δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα και όσο αυτά «αντιμετωπίζονται σαν κόστος τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ακριβοπληρώνει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών».
Ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα πήρε η διοίκηση του στρατοπέδου για την αντιμετώπιση της ασθενείας του στρατιώτη από την πρώτη μέρα, ποιες συνθήκες επικρατούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης από την άποψη των συνθηκών διαβίωσης των φαντάρων, πόσα στρατιωτικά νοσοκομεία και σε ποιες πόλεις λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα, σε ποιο βαθμό υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα στα στρατόπεδα, υλικοτεχνική υποδομή, φάρμακα, εμβόλια, στρατιωτικοί γιατροί, νοσηλευτές, για την αντιμετώπιση ασθενειών, τραυματισμών και άλλων παθήσεων των στρατιωτών και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις.