Ο ΣΕΕΝΣΑ οι απαντήσεις του οι εκδηλώσεις του και ο Πατριάρχης

Οι μέρες είναι πάρα πολύ δύσκολες για να απασχολούνται οι αναγνώστες με απαντήσεις και ανταπαντήσεις του ΣΕΕΝΣΑ και του Onalert.gr.

Για να μην κατηγορηθούμε για “σνομπισμό” όμως θα απαντήσουμε -και θα το κλείσουμε εδώ- στον πρόεδρό του ο οποίος μας αφιέρωσε χρόνο για να συντάξει αναακοίνωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Έχουμε και λέμε:

• Ανάμεσα στις ευχές του Πατριάρχη στον ΣΕΕΝΣΑ και το άρθρο του κ.Κουτρουφίνη στο οποίο αναφέρεστε είναι σαφές ότι το Onalert.gr το ενδιαφέρει δημοσιογραφικά το δεύτερο! Οι στρατιωτικοί που μας διαβάζουν νομίζουμε ότι καταλαβαίνουν το γιατί. Ασχολούμαστε μ΄ αυτούς κι όχι με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ.

•Δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι εκδηλώσεις με καλεσμένους πολιτικούς αποτελούν διαφήμιση για το χώρο των στρατιωτικών. Θα σας επιπλήξουν κάποιοι “στρατιωτικοί” οι οποίοι τον περασμένο Ιανουάριο είχαν σηκώσει τα λάβαρα εναντίον της κομματικοποίησης των ΕΔ . Η οποία βέβαια αφορούσε στους στρατιωτικούς που ΙΣΩΣ να ήταν υποψήφιοι συγκεκριμένων κομμάτων. Δεν ίσχυε για όλα τα κόμματα. Όσο για τα αιτήματα που ταυτίζονται μ΄ αυτά της ΠΟΕΣ; Λέγεται και πολυδιάσπαση ,η οποία εμείς πιστεύουμε ότι δεν βοηθά τους στρατιωτικούς.
Για το εισιτήριο για τα ΜΜΜ μην το επικαλεστείτε ξανά. Μπορείτε και από δημοσιεύματα το Onalert.gr ότι το θέμα έχει τεθεί …χρόνια πριν την ίδρυση του ΣΕΕΝΣΑ

•Εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε τον λόγο ύπαρξης του ΣΕΕΝΣΑ αλλά αυτό πιθανόνατα να έχει σχέση με τις πνευματικές μας δυνατότητες.

•Ασφαλώς και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΕΝΣΑ υπηρετούσαν στις ΕΔ την εποχή που η ΠΟΕΣ έδινε τη μάχη της για να πάρει την απόφαση του ΣτΕ. Και είναι κατανοητό ομολογώ ότι τα μέλη αυτά δεν μπορούσαν από τις θέσεις που υπηρετούσαν να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους -αν τον υποστήριζαν- στον αγώνα αυτό. Η δημοσιογραφική μου πείρα που επικαλείστε πράγματι μ΄ έκανε να διερευνήσω τις συνθήκες εκείνης της εποχής…

• Δεν καταλαβαίνω τέλος γιατί ενοχληθήκατε τόσο από την ευχή μου να έχετε επιτυχία στους στόχους σας όποιοι κι αν είναι αυτοί. Συνδυάστε το με την αδυναμία μου να καταλάβω ποια είναι η ανάγκη ίδρυσης του ΣΕΕΝΣΑ…

•Καλό είναι εκτός από τις εκδηλώσεις και τις Πατριαρχικές ευχές να ασχοληθείτε πιο ουσιαστικά με τα θέματα των αεροπόρων. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα κι αυτά που έρχονται θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για να αντιμετωπιστούν με εκδηλώσεις . 

ΥΓ . Οι απαντήσεις σας όταν είναι προσωπικές καλό είναι να τις στέλνετε και στον ενδιαφερόμενο.