«Νυχτερινά» ενστόλων: «Χρειάζονται περισσότερα, έρχονται και άλλες αυξήσεις το 2025» απαντάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην αύξηση στα «νυχτερινά» των ενστόλων, την οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια τη συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως αναφέραμε και στο OnAlert.gr, προκλήθηκαν θυελλώδεις αντιδράσεις από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, με τις συνδικαλιστικές ενώσεις κάνουν λόγο για «εμπαιγμό», καθώς η αύξηση κατά 20% στη νυχτερινή υπηρεσία μεταφράζεται σε επιπλέον 55 λεπτά την ώρα μικτά – σε 42 λεπτά καθαρά υπολογίζεται η αύξηση – καθώς από 2,77 ευρώ την ώρα το ποσό που θα λαμβάνουν αυξάνεται στα 3,32 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ερώτηση που τέθηκε για τα «νυχτερινά» των ενστόλων κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πούμε ποτέ ότι όσα κάνουμε για τους ένστολους είναι αρκετά, καθώς χρειάζονται περισσότερα αλλά οι πόροι είναι συγκεκριμένοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια πως: «Ευτυχώς υπάρχουν πλεονάσματα. Ως προς τους ένστολους δεν είναι μόνο η αύξηση στα νυχτερινά, είναι και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις: Οι αυξήσεις του 2024 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οι αυξήσεις στα επιδόματα παιδιών, οι αυξήσεις στα επιδόματα σε θέσεις ευθύνης, το επίδομα ειδικών συνθηκών. Οι ένστολοι θα πάρουν και το 2025 και τις αντίστοιχες αυξήσεις που θα πάρουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά και μέσα από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Χρειάζονται περισσότερα και αυτός είναι ο γνώμονας της κυβέρνησης».