Νότια Κορέα: Show καλλίγραμμων καλλονών για τα μάτια των φαντάρων – ΒΙΝΤΕΟ

Οργή έχουν προκαλέσει βίντεο στο YouTube που εμφανίζουν καλλίγραμμες καλλονές να επιδεικνύουν τα κάλλη τους ως μέρος μιας γυμναστικής επίδειξης μπροστά σε στρατιώτες με σκοπό την «ανύψωση του ηθικού» του στρατεύματος. Τα βίντεο από το show έχουν γίνει viral, ενώ η οργή για την αντικειμενοποίηση της γυναικείας ομορφιάς προκάλεσε την δημόσια συγνώμη της Στρατιωτικής Διοίκησης της Σεούλ, καθώς έχει δημιουργηθεί και διαδικτυακή αίτηση στην επίσημη σελίδα του Προέδρου της χώρας που απαιτεί να επιληφθεί του συμβάντος.

Τα βίντεο, που ανέβηκε στο YouTube την Ημέρα της Απελευθέρωσης της Κορέας στις 15 Αυγούστου, δείχνει γυναίκες με μικροσκοπικά μπικίνι να λικνίζονται σε ρυθμούς της K-pop. Σε κάθε πόζα τους ακούγονται οι επευφημίες των στρατιωτών.

Τα βίντεο έχουν προβληθεί πάνω από 100.000 φορές με σχεδόν 1,000 σχόλια που κατηγορούν το κακόγουστο σόου για σεξουαλική αντικειμενοποίηση των γυναικών.

 

Μέχρι τις 5 μ.μ. τη Δευτέρα, περισσότεροι από 15.000 υπέγραψαν μια ηλεκτρονική αίτηση που δημιουργήθηκε την Παρασκευή ζητώντας από το Προεδρικό Γραφείο να απαγορεύσει μελλοντικές αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Αν μια ηλεκτρονική αίτηση συγκεντρώσει περισσότερες από 200.000 υπογραφές εντός 30 ημερών, το προεδρικό γραφείο υποχρεούται να εκδώσει επίσημη απάντηση.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή, η διοίκηση του Στρατού της Σεούλ εξέδωσε επίσημη συγγνώμη τη Δευτέρα, λέγοντας ότι το αμφιλεγόμενο show είχε οργανωθεί από ιδιωτικό οργανισμό και ότι ο στρατός δεν είχε προηγούμενη γνώση των λεπτομερειών του προγράμματος του show.

Οι εμφανίσεις των μοντέλων ήταν μόνο ένα μέρος του show που περιελάμβανε παραδοσιακή κορεατική μουσική, ταχυδακτυλουργικά και τραγούδι, σύμφωνα με τον Στρατό.

Πηγή: Korea Herald