NEPTUNE STRIKE 24: Εντυπωσιακά χαμηλή πτήση ελληνικών F-16 και ισπανικών Harrier δίπλα στο αεροπλανοφόρο Juan Carlos [vid]

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν τις ικανότητές τους στην διακλαδική συμμαχική άσκηση «NEPTUNE STRIKE 24», που πραγματοποιείται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Σε βίντεο που ανήρτησε η Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (NATO Aircom) φαίνονται ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 να εκπαιδεύονται μαζί με τα ισπανικά μαχητικά Harrier. Τα αεροσκάφη των δύο χωρών πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακά χαμηλή πτήση δίπλα από το ισπανικό αεροπλανοφόρο JUAN CARLOS I που συμμετέχει στην άσκηση, μαζί με την ομάδα κρούσης του.

Δείτε το βίντεο:

Παράλληλα, η Ναυτική Διοίκηση του NATO (NATO Marcom) έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση, όπου ελληνικά και γαλλικά υποβρύχια εκπαιδεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, συνοδεία φρεγατών από το ισπανικό και ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Εντωμεταξύ, η Τουρκία, η οποία επίσης συμμετέχει στη συμμαχική άσκηση «NEPTUNE STRIKE 24», έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την ομάδα κρούσης του νέου της ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφίβιων αποστολών TCG Anadolu, σε συνεκπαίδευση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στο Ιόνιο Πέλαγος.

Οι ειδικές δυνάμεις των τριών χωρών προσομοίωσαν απόβαση σε αλβανικό νησί του Ιονίου. Το TCG Anadolu, το οποίο έπλευσε τις προηγούμενες ημέρες στο Αιγαίο, συνοδεύεται από την φρεγάτα «SALIH REIS» και την κορβέτα «BUYUKANDA».

Δείτε τις φωτογραφίες: