«Μπάζει» η Άμυνα στις επιθέσεις της τρόϊκας! Γιατί μας αφορά όλους το «χακί ασφαλιστικό»

Πριν από μερικές μέρες η πολιτική επικαιρότητα είχε βασικό θέμα την “έξοδό” μας από το μνημόνιο και την “απελευθέρωσή” μας από την τρόϊκα. Τι έχει τώρα η ατζέντα είναι γνωστό. Αλλά τα πράγματα είναι προφανώς χειρότερα. Γιατί το λέμε αυτό;

Το θέμα που αποκάλυψε το Onalert.gr σχετικά με το “κόλλημα” που υπάρχει στην ρύθμιση του ασφαλιστικού όσων κατετάγησαν στις ΕΔ την περίοδο 1990-95, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ΄ όση του δίνουν όσοι βρίσκονται εκτός στρατεύματος. Κι αυτό γιατί αποδεικνύει ότι τα “δεσμά” είναι τόσο σφιχτά και οι δανειστές μας έχουν μπει ακόμη και στον “σκληρό πυρήνα” τους κράτους,την Εθνική Άμυνα!

Μιλάμε για μια απλή ρύθμιση που δεν έχει κόστος ούτε ένα ευρώ και θα “εξίσωνε” ασφαλιστικά έναν αριθμό στρατιωτικών με τους συναδέλφους τους. Όχι είπε η τρόϊκα ,ακόμη και σ΄αυτό ,γιατί λέει είναι θέμα ασφαλιστικό.

Το κύριο θέμα μας όμως δεν πρέπει να ΄ναι αυτό. Είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ακόμη και σ΄ αυτό το απλούστατο θέμα δεν έδειξε καμία διάθεση να αγνοήσει τα “θέλω” των δανειστών! Σ΄ ένα θέμα που επαναλαμβάνουμε δεν έχει το παραμικρό οικονομικό κόστος! Αντιθέτως η νέα αναβολή λύσης έχει τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση αφού η απογοήτευση που υπάρχει και στους ενδιαφερόμενους και στους συναδέλφους τους από την στιγμή που το Onalert.gr δημοσίευσε τις πληροφορίες για “πάγωμα” είναι τεράστια. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν “βάλει κάτω το κεφάλι” γιατί διαπιστώνουν για ακόμη μια φορά ότι η λύση στο πρόβλημά τους δεν γίνεται πραγματικότητα. Και οι συνάδελφοί τους στρατιωτικοί είναι απογοητευμένοι γιατί καταλαβαίνουν για μία ακόμη φορά ότι ουδείς είναι αποφασισμένος να τους προστατεύσει ακόμη και στα αυτονόητα και απλά.

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε εκτός στρατεύματος ,θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο ανήσυχοι μετά από την εξέλιξη στο θέμα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών της περιόδου 1990-95. Γιατί αν για ένα θέμα χωρίς οικονομικό κόστος -το επαναλαμβάνουμε- δεν υπάρχει η παραμικρή “κόντρα” τότε τι μπορούμε να αναμένουμε για όλα τα υπόλοιπα; Το ζήσαμε θα πείτε τόσα χρόνια, αλλά όπως όλα δείχνουν με τα μέτρα δεν έχουμε τελειώσει. Γι΄ αυτό και η υπόθεση του “χακί” ασφαλιστικού μας αφορά όλους. Ή τουλάχιστον θα ΄πρεπε να μας αφορά.

Διαβάστε ακόμη:

«Μπλόκο» τρόϊκας στο ασφαλιστικό στρατιωτικών – Αναβολή στην ρύθμιση που είχε ανακοινώσει η Γεννηματά

Αγωγές στρατιωτικών κατά δημοσίου: Αλήθειες και ψέμματα για «άλλες λύσεις»