Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης 22 Ελλήνων και 38 Κυπρίων υπηκόων από τη Βηρυτό [pics]

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Πρώτη ενημέρωση 13.08

Δεύτερη ενημέρωση 17.04

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης εκκένωσης Ελλήνων και Κυπρίων υπηκόων από τη Βηρυτό με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι: «Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το C-130 προσγειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας και την έδρα της 356ης Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Φωτογραφία Reuters