OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Λέρος: Η νέα τροπή και ο «αναξιόπιστος» βασικός μάρτυρας

17/09/2019 - 10:56
Λέρος
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα τροπή στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο , καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες, εμπλέκονται στην υπόθεση πρόσωπα που υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άλυτο μυστήριο παραμένει η εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή του στρατιωτικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Οι μέχρι σήμερα έρευνες δεν έχουν οδηγήσει πουθενά για το πως «έκαναν» φτερά όπλα και πυρομαχικά από τη βάση του Ναυτικού στο ακριτικό νησί. Οι νέες πληροφορίες έρχονται να περιπλέξουν τα πράγματα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο των ερευνών για την κλοπή στη Λέρο αξιολογούνται πληροφορίες πως ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα πρόσωπα αυτά παραιτήθηκαν από το Σώμα τον Οκτώβριο του 2018, όταν εκτιμάται ότι «έκαναν φτερά» από τη βάση τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Η νέα τροπή και ο βασικός μάρτυρας

Η νέα αυτή τροπή έρχεται ενώ ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο, χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας «μειωμένης αξιοπιστίας»!

Ο άνθρωπος αυτός έχει καταθέσει ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 και ενώ έκανε βάρδια ως αξιωματικός υπηρεσίας, ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης μαζί με δυο άνδρες της ΟΥΚ (νυν Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών), είχαν πάρει το κλειδί και τον μυστικό κωδικό ασφαλείας και είχαν μπει, τουλάχιστον μια φορά, στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα και τα πυρομαχικά, χωρίς να έχουν εξουσιοδότηση. Στην κατάθεσή του δεν είχε κατονομάσει τους δυο ΟΥΚαδες.

Μετά την κατάθεσή του, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου βρήκε, σε μονάδα της Βόρειας Ελλάδας, όπου πλέον είχε μετατεθεί, τον μέχρι τον Σεπτέμβριο του ’18 υπεύθυνο της αποθήκης με το «πολεμικό απόθεμα».

Μόνο που εκείνος διέψευσε τη μαρτυρία και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Το ίδιο έκανε και ο άνθρωπος που τον διαδέχτηκε στην ευθύνη φύλαξης της αποθήκης (από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι πρότινος): αρνήθηκε ότι ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης και δυο άνδρες της ΟΥΚ είχαν μπει στο χώρο με το στρατιωτικό υλικό παράτυπα.

Στην… έδρα της ΟΥΚ

Πηγές με ενημέρωση της υπόθεσης, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως ίσως η διοίκηση των ΟΥΚ (σ.σ. σώμα στο οποίο επικεντρώνονται για την ώρα οι έρευνες) θελήσει να προστατεύσει τα επίλεκτα μέλη της από την έκθεση στη δημοσιότητα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, την περασμένη εβδομάδα, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου πήγε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (πρώην ΟΥΚ) στο Σκαραμαγκά για να ερευνήσει το χώρο και να συλλέξει στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των ανδρών της μονάδας που φέρονται να πήγαν στη Λέρο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας δεν έχει γίνει γνωστό. Πολλοί είναι εκείνοι που, σύμφωνα με την Καθημερινή, εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν η έρευνα θα καταφέρει να αποκαλύψει τα ονόματα των ΟΥΚάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: Newsit.gr

Tags: ΛΕΡΟΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟΥΝΤΕΛ

Related Posts

MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42
βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Συρία: Έξαλλος με το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ – Υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο Αμερικανών σγτρατιωτών

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

Γερμανία: Σύλληψη 5 υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ουδέποτε του ζητήθηκε να επιδείξει άδεια οδήγησης που νομίμως κατέχει» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Η Μαύρη Λίστα των Όσκαρ: Από Γουίλ Σμιθ και Ρίτσαρντ Γκιρ μέχρι Μπιλ Κόσμπι και Χάρβεϊ Γουάινστιν - Όλοι όσοι έχουν αποκλειστεί από την τελετή

Ο Σπύρος Μαρτίκας απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις AI φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη: «Τι σκοπό να έχω; Δημοσιότητα; Έχω»

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert