ΚΥΣΕΑ: Σήμερα οι κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι , στις 12:15, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ για τις ετήσιες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα τελευταία 24ωρα στους διαδρόμους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κυκλοφορούν λιγότερες πληροφορίες και περισσότερο φήμες για τις αλλαγές που επίκεινται στην ηγεσία του Στρατεύματος. Άπαντες δηλώνουν ότι τις τελικές αποφάσεις θα τη λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά από αξιολόγηση των σχετικών εισηγήσεων.
Στο Πεντάγωνο πάντως αρκετοί επιτελείς δεν βλέπουν μεγάλο βάθος στις σημερινές κρίσεις, υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι άλλοι που μιλούν για «εκπλήξεις».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις θεωρείται αρκετά πιθανό το ΚΥΣΕΑ να αποφασίσει την αλλαγή του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναυάρχου, Νικ. Τσούνη ο οποίος συμπληρώνει τρία χρόνια στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Στη θέση του, εκτός απροόπτου, αναμένεται να τοποθετηθεί ο σημερινός αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης.

Από κει και πέρα, διφορούμενες είναι οι εκτιμήσεις για τη παραμονή ή όχι του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτεράρχου Χρ. Χριστοδούλου, με τις περισσότερες πιθανότητες να θέλουν τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ να παραμένει στη θέση του λόγω των τελευταίων εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά.

Με βάση αυτό την εκδοχή θεωρείται επικρατέστερο το σενάριο της παραμονής του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτεράρχου Γ. Μπλιούμη, ενώ σε ότι αφορά στις κρίσεις στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Γ. Καμπάς παραμένει στη θέση και άλλες που αναφέρουν ότι στη αντικαθίσταται από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο Κων/νο Φλώρο.