OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κριτική …από αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στην Άμυνα! Διασταρούμενα πυρά

26/12/2013 - 07:01
Share on FacebookShare on Twitter

Δύσκολη η ισορροπία για να γίνεις “κυβερνώσα αριστερά”. Πόσο μάλλον να γίνεις κυβέρνηση. Στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί!

Από τη μια δέχεται κατηγορίες για “αντιμιλιταριστικές θέσεις”. Οι πιο ακραίοι αμφισβητούν ακόμη τις θέσεις του σε εθνικά θέματα.

Την ίδια ώρα δέχεται έντονη κριτική από …τα αριστερά του επειδή…στρογγυλεύει πολύ τις απόψεις του.

Ενδεικτική λοιπόν η κριτική που του ασκείται από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων . Ποια είναι η κριτική;

Σύμφωνα με όσα γράφουν:

• “Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ανάγνωση των θέσεων της Πρώτης Παννελλαδικής Συνδιάσκεψης των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας χώρος που θέλησε να προβάλλει ένα αντιεθνικιστικό και αντιμιλιταριστικό πρόγραμμα, να τονίσει το ζήτημα των Αντιρρησιών Συνείδησης και των Ολικών Αρνητών Στράτευσης, σε συνδυασμό με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Ο φιλοευρωπαισμός και η έλλειψη στόχων ενάντια στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ πάντα καλύπτονταν από τον τονισμό της εναντίωσης στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές αποστολές”.

• “Τώρα όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Τώρα προτάσσεται η διεκδίκηση της εξουσίας και άρα οι όποιες «ενοχλητικές» θέσεις παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια, καθώς βγαίνουν εκτός προγράμματος. Ταυτόχρονα, προχωρά η διαπεδαγώγηση μελών και φίλων στην αντίστοιχη αστική πολιτική, ενώ με συστηματικό τρόπο μειώνονται οι προσδοκίες από την περίφημη Αριστερή Κυβέρνηση!

Στόχος μας δεν είναι η εμπλοκή σε μικρόψυχα πολιτικά παιχνίδια, αλλά θέλουμε να τονίσουμε την συγκεκριμένη αναθεώρηση και συντηρητική αναδίπλωση, ιδιαίτερα τώρα που ο ελληνικός στρατός ερωτοτροπεί με κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση και με τους σχεδιασμούς καταστολής των κοινωνικών κινημάτων. Που η Ε.Ε. καταλήγει την Πολιτική Άμυνας/Ασφάλειας συγκροτώντας αυτές τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα επεμβαίνουν παγκόσμια για να επιβάλλει τα συμφέροντα του ευρωπαικού αστικού κόσμου. Ενώ οι επεμβάσεις αυξάνονται (Γαλλία-ΗΠΑ σε Αφρική με την συνδρομή και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων). Τώρα που βιώνουμε μια τεράστια επίθεση στα δικαιώματα των στρατευμένων, που η κρατική καταστολή εφορμά κατά των αντιρρησιών συνείδησης και των ολικών αρνητών στράτευσης. Τώρα που στήνεται το νέο κόλπο των κυβερνήσεων και των επιχειρηματιών με τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα, που προσφέρονται δωρεάν, αλλά απαιτούν πανάκριβη συντήρηση!”

Του…σέρνουν και πολλά άλλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σίγουρα στο χώρο της Εθνικής Άμυνας βρίσκεται μεταξύ…διασταυρούμενων πυρών! Αλλά σ΄ αυτή τη περίπτωση το να μένεις στη μέση είναι ότι χειρότερο.

Διαβάστε ακόμη:

 
Ο Α.Τσίπρας στο Onalert: «Μεταπολίτευση τέλος και στο στρατό. Το σχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ο Τσίπρας στο Onalert μιλά για εθνικά θέματα, εξοπλισμούς – Τι λέει για τη Χρυσή Αυγή


Tags: ΑΜΥΝΑΑΡΒΥΛΑ NEWSΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝΣΥΡΙΖΑΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Δαβάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

20/12/2025 - 13:20
ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Εξαντλημένος σε νοσοκομείο για εξετάσεις - «Από υπερκόπωση έπεσα» λέει ο τραγουδιστής

Πέθανε η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ από καρκίνο στο πάγκρεας - Ήταν μητέρα 4 παιδιών και ζούσε στην Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ήταν μαγκωμένος και αγχωμένος» αποκαλύπτει άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή

Στα 1.000 ευρώ η χρυσή λίρα - Συνεχίζεται η άνοδος σε χρυσό και ασήμι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert