ΚΥΣΕΑ – Κρίσεις: «Εμπιστευόμαστε απόλυτα την ηγεσία των ΕΔ» λέει η κυβέρνηση – «Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών, κατά την διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης Τύπου σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποίηθηκαν νωρίτερα και που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη νέου Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΣ, ενώ ανανεώθηκε για ένα χρόνο ακόμα η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου.

Με αφορμή τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τα επίκαιρα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με τον Στρατηγό Φλώρο και δημοσιεύματα που φέρουν τον Α/ΓΕΕΘΑ να παρακολουθείται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι αυτή η εμπιστοσύνη δεν κλονίζεται από υλικό ρυπαρών δικτύων που διοχετεύεται προνομιακά σε ορισμένους και απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ναι; Όχι; Και γιατί. Έχουν διερωτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων; Διαβάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ τι λέγεται στην Τουρκία; Ποια η σχέση αυτών των ρυπαρών δικτύων με όλους όσοι δημοσιεύουν το συγκεκριμένο υλικό; Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας με ευθύνη στον ελληνικό λαό».

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ

«Η νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τις κρίσεις στις ΕΔ και την ανανέωση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου.

«Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια», σημειώνει.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News