Κόλαση για να μην περάσει η τροπολογία για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών -Βέτο Καμμένου

Για ακόμη μια φορά η συνοχή της κυβέρνησης λίγο έλειψε να δοκιμαστεί με αφορμή θέμα των στρατιωτικών. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έθεσε βέτο στην τροπολογία που θέλησε να περάσει το υπουργείο Οικονομικών για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών.

 Οι τροπολογίες ,μεταξύ των οποίων κι αυτή που προέβλεπε 40 χρόνια υπηρεσίας ΚΑΙ 58 έτη για σύνταξη στους στρατιωτικούς , κόπηκαν με “ισοπαλία” 10-10 ψήφων στη Διάσκεψη των Προέδρων . Η ψήφος της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου   υπερίσχυσε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εισηγηθεί να κριθούν αντισυνταγματικές οι τροπολογίες ,όπως και ήταν βέβαια.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση Καμμένου , ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα στο συγκεκριμένο ζήτημα και έθεσε βέτο.

Η τροπολογία ντροπή μπορεί να μην ψηφίστηκε ,αλλά πολλοί ανησυχούν πλέον για το θα προκύψει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι μαζικές παραιτήσεις στελεχών από τις ΕΔ θεωρούνται πάρα πολύ πιθανές αφού κάθε εμπιστοσύνη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών προφανώς έχει χαθεί. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ανάλογη τροπολογία δεν θα επανέλθει και αν κρίνουμε από το “ισόπαλο” 10-10 , ολα είναι πιθανά.

Θέμα έχει προκληθεί προφανώς και για τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Ο οποιος μπορεί άμεσα να δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει την επίμαχη τροπολογία, αλλά αυτή προχώρησε και παραλίγο να περάσει. Τι θέμα είναι ότι για μια ακόμη φορά το υπουργείο Οικονομικών αγνοεί τις απόψεις του ΥΠΕΘΑ και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Τέτοιες κινήσεις προφανώς ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην κυβερνητική συνοχή που δεν διανύει βέβαια τις καλύτερες μέρες της.