Κείμενο – φωτογραφία για την κατάσταση στις ΕΔ με λεζάντα Καζαντζάκη

Το κλίμα που επικρατεί εντός των Γενικών Επιτελείων αποτυπώνεται σ΄ ένα μικρό κείμενο απο αξιωματικό που υπηρετεί σ΄ ένα απ΄αυτά. Κείμενο-φωτογραφία με λεζάντα Καζαντζάκη:

“Μια αλλη μέρα ξημέρωσε σήμερα για τον κόσμο στις ένοπλες δυνάμεις. Μια παράξενη ηρεμία υπήρχε τις πρώτες πρωινές ώρες στους χώρους του ΥΠΕΘΑ.

Προσπαθούσαν όλοι να συνειδητοποιήσουν , να καταλάβουν τι έχει συμβεί.Ενημέρωση απο τα blogs και τις εφημερίδες.Η ηγεσία τους απούσα.Όσο η ώρα περνούσε οι κουβέντες στα γραφεία και στους διαδρόμους ΄΄αναβαν΄΄, και αρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ΄΄κοσμητικα΄΄ επίθετα απο ανθρώπους που μέχρι χθες ήταν χαμηλών τόνων και το μόνο που κοίταγαν ήταν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Θυμός , απογοήτευση για την ηγεσία πολιτική και στρατιωτικη. Για τους πολιτικούς είχε ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς αφου είχαν προηγηθεί τα εκκαθαριστικά της εφορίας και ο ΕΝΦΙΑ. Τώρα ήρθε η σειρά της στρατιωτικής ηγεσίας. Ερωτήματα όπως που είναι και τι κάνουν οι Αρχηγοί μας;;;; Που είναι και τι κάνουν όλα τα Ανώτατα Στρατιωτικά Συμβούλια;;;;;Γιατί δεν παραιτούνται;;;Πως θα μας κοιτούν στα μάτια όταν θα ξέρουμε ότι όλοι αυτοί έχουν πάρει το εφάπαξ τους και οι περισσότεροι και το βοήθημα για τα παιδιά τους;;ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ , ΔΥΟ ΟΙ ΠΙΟ ΤΡΑΝΕΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ όπως γράφει ο Καζαντζάκης. Απομένει να δούμε τουλάχιστον για την αξιοπρέπεια πως θα αντιδράσει η Ηγεσία”.

Σκέψεις ενός Αξιωματικού.

Διαβάστε ακόμη:

«Θα βγω στην παρανομία δεν πάει άλλο»! Απόστρατος ταξίαρχος της ΠΑ τα λέει έξω από τα δόντια


«Και εγένετο μισθολόγιο»! Πυρετώδεις συνεδριάσεις επιτροπής μισθολογίου στο ΓΕΕΘΑ

«Τρομάζει» το ΓΕΕΘΑ από την αύξηση των στρατιωτικών που εντάσσονται σε Ενώσεις!