ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24: Ο Δένδιας είδε σενάρια της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού από τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» [pics,vid]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, παρακολούθησε το βράδυ της Δευτέρας 3/6/2024, από τη Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» επί της οποίας μετέβη, αντικείμενα της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ.

Κατά την παρουσία του ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα σενάρια της ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποιείται κατ’ έτος και προβλέπει τη συμμετοχή προσωπικού και μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, με αντικειμενικό σκοπό την εμπέδωση της διακλαδικότητας επί του πεδίου.

Ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε στο «X» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παρακολούθησα τις νυχτερινές ώρες, από τη Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», μέρος της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24» η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δ. Ε. Κατάρα ΠΝ & τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Δ. Γρηγοριάδη».

Φωτογραφίες και βίντεο ΥΠΕΘΑ