Κακοκαιρία Daniel: Ο Ειδικός Λόχος αντιμετώπισης ΠΒΧ Άμυνας εν δράσει – Το ΓΕΕΘΑ συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα [vid]

Με διαταγή του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εντολών της Ηγεσίας οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας Daniel, που έπληξε την Θεσσαλία συνεχίζουν να συνδράμουν τις πληγείσες περιοχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν εγκατασταθεί από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2023, πέντε σταθμοί απολύμανσης προσωπικού και μέσων του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό στις παρακάτω στρατιωτικές εγκαταστάσεις:

● Στρατόπεδα «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ», «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ», «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑ» στην Λάρισα.

● Στρατόπεδο «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ» στον Βόλο.

● Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ» στα Τρίκαλα.

Επίσης, Το ΓΕΕΘΑ οργανώνει σε όλες τις Μονάδες/Σχηματισμούς ανά την επικράτεια, σταθμούς συγκέντρωσης εθελοντικής συνεισφοράς από τα στελέχη των ΕΔ σε ένδυση, υπόδηση, κλινοσκεπάσματα και συσκευασμένα τρόφιμα. Τα εν λόγω είδη θα συγκεντρώνονται και θα προωθούνται στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ που στην συνέχεια θα τα παραδίδει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες στα παραπάνω υλικά

Eπιπρόσθετα, τα Γενικά Επιτελεία θα συγκεντρώσουν άμεσα τρόφιμα και ρουχισμό από τα διαθέσιμα των Μονάδων/Σχηματισμών και θα τα προωθήσουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της 1η ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ. Τέλος, επισημαίνεται ότι πέραν των ήδη διατιθέμενων δυνάμεων, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει να συνδράμει στην υποστήριξη των πληγέντων περιοχών, όπως παρακάτω:

Ετοιμοτητα διάθεσης αριθμού καταλυμάτων στα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, Σκοτίνας και Μαλακίου.

Δείτε σχετικό βίντεο του ΓΕΕΘΑ: