Η οικονομική κρίση φέρνει ζήτηση για τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και το ΓΕΣ για να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν αύξησε τις κατασκηνωτικές περιόδους-μικραίνοντας τη διάρκεια παραμονής σε 10 ημέρες.
Ωστόσο ουδέν …καλό αμιγές …κακού: όπως καταγγέλλει η <<Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων>> αυτό αυξάνει και τον όγκο εργασίας των φαντάρων που υπηρετούν στα παραθεριστικά Κέντρα (ΚΑΑΥ).
Γράφει από την πλευρά της η <<Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων>> και το Δίκτυο Σπάρτακος:<<Κάθε χρόνο την περίοδο Μαρτίου –Απριλίου εκδίδεται η σχετική διαταγή με συγκεκριμένες σειρές και ημερομηνίες παραθερισμού κάτι που και φέτος έγινε κανονικά ακολουθώντας τα περυσινά πρότυπα. Μετά από ενημέρωση του Α/ΓΕΣ για το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στελεχών λόγω της οικονομικής κρίσης δόθηκε εντολή από τον ίδιο για αύξηση των περιόδων παραθερισμού μειώνοντας κατά δύο με τρεις τις ημέρες διαμονής σε σχέση με πέρυσι, αυξάνοντας έτσι τις περιόδους από 11 σε 14 των δέκα ημερών. Σίγουρα – συνεχίζει η ανακοίνωση – πρόκειται για ένα μέτρο που έχει θετικό αντίκτυπο σε αρκετές οικογένειες στελεχών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές, οι οποίες θα μπορέσουν να στεγασθούν στα ΚΑΑΥ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία με τη νέα ρύθμιση, μόνο στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα θα μπορέσουν να παραθερίσουν επιπλέον 300 οικογένειες ε.ε στελεχών>>.
Για τα βάρη που προκύπτουν από αυτή την ρύθμιση για τους στρατιώτες θητείας αναφέρει, για τον Αρχηγό ΓΕΣ:<<Με την νέα του όμως απόφαση αύξησης των παραθεριστικών περιόδων στα ΚΑΑΥ αποκαλύπτει ότι , αυξάνει τα προνόμια των στρατιωτικών εις βάρος των φαντάρων-χαμάληδων. Ουσιαστικά, επιθυμώντας να δώσει απάντηση στον αυξημένο αριθμό αιτήσεων συμμετοχής στα κέντρα παραθερισμού, με διαταγή του αύξησε τις παραθεριστικές περιόδους, άρα και τον όγκο εργασίας των φαντάρων που εργάζονται σε αυτές δωρεάν>>. Μεταξύ άλλων που αναφέρει η Επιτροπή ζητά << την άμεση απεμπλοκή των φαντάρων από ΚΑΑΥ-Λέσχες Αξιωματικών>>.